Rize'de TOKI Çekilis Heyecani Yasandi

Toplu Konut Idaresi (TOKI) Baskanligi tarafindan Rize’de yapilacak olan, toplamda 28 bin 274 kisinin basvuru yaptigi, bin 100 konut için, hak sahibi belirleme kurasi çekildi.

Rize'de TOKI Çekilis Heyecani Yasandi
TOKI tarafindan hayata geçirilen “Ilk Evim, Ilk Is Yerim” projesi çerçevesinde Rize’nin ilçelerine insa edilecek konutlarin hak sahipleri geçtigimiz günlerde gerçeklestirilen kura çekimleriyle belirlenmisti. Rize’de Merkez, Kendirli Beldesinde ve Güneysu ilçesinde yapilacak bin 100 konutun hak sahipleri de bugün gerçeklestirilen kurayla belirlendi. Kura Rize Gençlik Merkezi’nin toplani salonunda noter tarafindan gerçeklestirilen kurada bin 100 konut için yapilan 28 bin 274 basvuru degerlendirildi. Hak sahiplerinin belirlendigi bin 100 konutun 673’ünün Rize Merkez’de, 77’si Kendirli beldesinde ve 350’si Güneysu ilçesinde yapilacagi belirtildi.

Yapilacak konutlarin yöre mimarisine uygun sekilde insaat edilecegini belirten Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Ali Serkan Savas, "Bugün Cumhurbaskanimizin himayelerinde, Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin uhdesinde Sosyal Konut Projesi çerçevesinde Rize ilimizde yapilacak olan bin 100 konutun kura çekimi gerçeklestiriliyor. Yaklasik ilimizde 28 bin 274 basvurunun kurasi bugün çekilerek tamamlanacak. Bin 100 konutumuz insallah en yakin zamanda yapilacak. Yapilacak konutlar yöre mimarisine uygun, mahalle kültürünü yasatan ve ayni zamanda komsuluk iliskilerini gelistiren konutlarimiz en kisa zamanda yapilarak halkimizin yasamina sunulacak" ifadelerini kullandi.

Kuradan kendisine ev çiktigi için çok mutlu oldugunu ifade eden Yusuf Karali, "Evin bana çiktigi için mutluyum. Ben ilk defa böyle bir kuraya katildim. Katildigim kurada da çikti. Allah devletimize zeval vermesin. Emekli kategorisinden katilmistim. Çiktigi için çok mutluyum. Emekli olduk ve bugüne kadar geldik. Ilk defa bugün evim oluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA