En Iyi Alanya Tatili Fotografi Belli Oldu

Alanya Turizm Tanitma Vakfinin sosyal medya tanitimi çerçevesinde baslattigi, toplamda 30 bin TL para ödüllü uluslararasi fotograf yarismasi Eyes of Alanya’nin (Alanya’nin Gözleri) kazananlari belli oldu.

En Iyi Alanya Tatili Fotografi Belli Oldu
Cep telefonuyla çekilen fotograflarin da kabul edildigi Eyes of Alanya yarismasi için toplanan jüri, 5 bin 676 fotograf arasindan ilk 3’ü belirledi. 1’inci seçilen eserin sahibi Vadim Taranet 15 bin TL, 2’nci Rifat Khusnutdinov 10 bin TL ve 3’üncü Necmiye Güneylioglu Günata 5 bin TL para ödülü kazandi. Sergileme hakki elde eden 14 eserle birlikte toplam 17 eser Alanya’da her yil kurulan Yeni Yil Pazari’nda sanatseverlerle bulustu. Ilk 3 eser sahibi, ödüllerini Alanya Kaymakami Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) Baskani Eray Erdem’in elinden aldi.

"Eserler tanitim çalismalarinda kullanilacak"

Alanya Turizm Tanitma Vakfinin (ALTAV) hayata geçirdigi; Alanya Belediyesi, Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID), Alanya Teleferik, Stay Property kurumlarinin destekledigi Eyes of Alanya Uluslararasi Alanya Fotograf Yarismasi hakkinda bilgi veren ALTID ve ALTAV Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu, yaptigi açiklamada yarismaya olan ilginin her geçen yil arttigini söyledi.

Dahaoglu, “Alanya’nin tanitimini her platformda sürdürüyoruz. Bu anlamda sosyal medya üzerinden duyurdugumuz ‘Alanya’nin Gözleri’ fotograf yarismasi büyük ilgiyle karsilandi. Sehrimizde yasayan yerli ve yabanci sanatseverlerin ve turistlerin genis katilimiyla karsilastik. Seçilen eserlerden bazilari yurt içi ve disi Alanya tanitim çalismalarinda kullanilacak" dedi.



Stantlar büyük ilgi gördü

Yeni Yil Pazari’nda kurulan Eyes of Alanya fotograf sergi alani ve ALTAV’in yeni yil standi yerli ve yabanci ziyaretçilerin akinina ugradi. Fotograf sergisini ilgiyle izleyen sanatseverler, bir yandan da ALTAV standinda Alanya temali oyunlari oynayarak eglenceli vakit geçirdi. Çivi çakma, Gazipasa-Alanya Havalimani’na (GZP) uçak indirme ve Kizilkule’ye pinpon topu atma oyunlari çocuklar ve aileler tarafindan büyük ilgi gördü. Ayrica ALTAV yönetimi, yerli ve yabanci tüm çocuklara 2 gün boyunca binlerce yeni yil balonu dagitti.

Kaynak: İHA