Ölümlü Kazalarla Gündeme Gelen 'Scooter' Için Gençlere Özel Egitim

Antalya Büyüksehir Belediyesi, son dönemde kullanimi çok yayginlasan ve daha çok gençlerin kullandigi elektrikli Scooter’in güvenli kullanilmasini saglamak için okullarda farkindalik atölyeleri düzenliyor.

Ölümlü Kazalarla Gündeme Gelen 'Scooter' Için Gençlere Özel Egitim
Antalya Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi, Gençlik Meclisi üyelerinin de katilimiyla okullara giderek, Scooter kullanimina yönelik farkindalik atölyeleri düzenliyor. Bu çerçevede ögrencilere güvenli ve dogru Scooter kullanimi hakkinda bilgi verildi.



Scooter kullanim kosullari anlatildi

Ögrencilere, Scooter’da azami hiz sinirinin 25 kilometre oldugu, yas sinirinin 15 oldugu, yaya yollarinda kullanilmayacagi, bisiklet yolu veya seridinin oldugu yerlerde tasit yolunda sürülemeyecegi, birden fazla kisi binemeyecegi ve sirtta tasinan esyalar disinda Scooterlar’da yük tasinamayacagi anlatildi. Bilgilendirme egitimi sonrasinda ögrencilere uygulamali olarak Scooter sürüs egitimi verildi.



Farkindalik atölyeleri liselerde

Antalya Büyüksehir Belediyesi daha önce Scooter konusunda farkindalik yürütmek üzere yürüttügü çalismalar çerçevesinde, Büyüksehir Belediyesi Gençlik Meclisi Scooter konusunda eylem plani planlanmasi ile ilgili karar alinmis, Gençlik Meclisi üyelerinin katilimiyla bir farkindalik videosu çekilmis ve Hobifest’te Avrupa Hareketlilik Haftasi dolayisiyla Güvenli ve Dogru Scooter Kullanimi Atölyesi gerçeklestirilmisti.
Kaynak: İHA