Minik Ögrenciler Yerli Ürünleri Ve Tutumu Ögrendi

DÜZCE – Düzce Albay Talat Demirel Anaokulu minik ögrencileri yöresel kiyafetlerle Yerli Mali Haftasi kutlamasi yapti. Ögrenci velilerinin hazirladigi yiyecekler ve kültürel ürünlerin paylasildigi etkinlikte minikler farkli bir gün yasadi.

Minik Ögrenciler Yerli Ürünleri Ve Tutumu Ögrendi
Milli Egitim Bakanliginin okul öncesi egitim seferberligi örneklerinden biri olan Albay Talat Demirel Anaokulunda “Her sey çocuklarimiz için“ slogani ile hizmet veriliyor. Okul öncesi egitimle bulusturulan çocuklar, Milli Egitim Bakanliginin okul öncesi egitim seferberliginde egitim ve ögrenim görmeye devam ediyor.

Okul öncesi egitim etkinlikleriyle Albay Talat Demirel Anaokulu ögrencileri yöresel kiyafetlerle Yerli Mali Haftasi kutlamasi yapti. Ögrenci velilerinin hazirladigi yiyecekler ve kültürel ürünlerin paylasildigi etkinlikte minikler farkli bir gün yasadi.

Yöresel Türk mutfagi ürünlerini okullarindaki etkinlik ile ögrenen minik ögrenciler tutumlu olmayi ve yerli mali ürün kullanmanin önemini ögrendi.

Albay Talat Demirel Anaokulu Müdürü Serap Yamak, Tutum Yatirim ve Yerli Mallari Haftasinin ülkemizde uzun yillardir kutlanan yerli mali ürünler almayi ve tutumlu olmayi tesvik eden önemli bir etkinlik olduguna dikkat çekti.

Serap Yamak, yapilan etkinlik ile yerli mali ürünler kullanmanin önemini ögrencilere asilamaya çalistiklarini vurgulayarak “Bu etkinlikler sayesinde yerli üretimin önemi anlatilir, insanlarin tutumlu olmasi amaçlanir. Okulumuz Albay Talat Demirel Anaokulu olarak bizler de ögrencilerimize tutumlu olmak ve yerli mali ürünler kullanmanin önemini, yaptigimiz etkinliklerle asilamaya çalismaktayiz. Kaynaklarimizi tutumlu kullanmali, tasarruf yapmayi aliskanlik haline getirmeli ve bunu bütün ögrencilerimizle birlikte hayata geçirebilmeliyiz. Albay Talat Demirel Anaokulu olarak Tutum Yatirim ve Yerli Mallari Haftasi etkinliklerimizi velilerimizin de katilimiyla gerçeklestirdik. Ögrencilerimize bulundugumuz cografya da yetisen ürünleri tanittik. Ayrica yöresel aksesuarlar kostümler araç ve gereçleri de tanimis olduk. Tutum yatirim ve yerli mallari haftasi kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA