Kokina Çiçekleri Yilbasina Hazir

Yilbasinin sembol çiçegi olarak görülen kokina, raflari süslemeye basladi. Çiçekçiler, kokina fiyatlarinin geçtigimiz yila göre iki kat artarak 50 TL’den satildigini söyledi.

Kokina Çiçekleri Yilbasina Hazir
Yilbasinin simgelerinden biri olan kokina çiçegi tezgahlardaki yerini aldi. Yilin sonuna dogru yaklasirken herkesi yeni yil heyecani sarmaya basladi.

Yeni yil ile beraber hazirliklar devam ederken, kokina çiçekleri çiçekçilerin tezgahlarini süslüyor. Çiçekçiler tüm hazirliklari yaptiklarini belirterek müsterilerden gelecek siparisleri bekliyorlar. Geçtigimiz yila göre fiyatlarinda iki kat artis yasanan kokina çiçeklerinin demeti bu yil 50’den satiliyor.

“Kokina siparisleri yilbasina bir hafta kala daha da artacaktir”

Yilbasi için simdiden kokina çiçeklerini hazirladiklarini belirten çiçekçi Zöhrap Talayhan, “Siparisler gelmeye basladi.

Yilbasina bir hafta kala bu siparisler daha da artacaktir. Toptancilardan verdigimiz siparislerin bir kismi geldi, bir kismi da yilbasina bir hafta kala gelecek. Biz burada satisini yaparken müsterilerin talebine göre süsleyip hazirliyoruz. Çok fazla dikenli oldugu için eldiven ile hazirliyoruz” dedi.

Fiyatlarin geçen seneye göre katlandigini belirten Talayhan, “Fiyatlarimiz geçen yila oranla iki kati artmis durumda. Geçen yil demetini 25 TL’den satiyorduk simdi ise 50 TL’den satiyoruz. Kokinalar ormanda yetisiyor. Bunun dikenleri ayri agaçta yetisiyor. Üzerindeki kirmizi çiçekler de ayri agaçta yetisiyor. Sonrasinda ise kirmizi çiçekleri dikenli gövdenin üzerine boncuk gibi diziyoruz. Ortalama bir ay içerisinde internet üzerinden yaklasik 300 ile 500 demet arasinda satmayi planliyoruz. Dükkanda 150 ile 200 demet arasinda satmayi düsünüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA