13. Gastronomi Enstitüsü Afyonkarahisar'da Açilacak

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, 13. Gastronomi Enstitüsü’nün kentte açilacagini kaydederek, “Ilimizde açilacak bu enstitü sayesinde ögrencilerimiz sehrimizin birçok degeri ile ilgili egitimler alacak. Yas sinirinin olmayacagi bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre sekillenecek müfredat ile katilimcilar en üst düzey egitim alarak mezun olacaklar” dedi.

13. Gastronomi Enstitüsü Afyonkarahisar'da Açilacak
Millî Egitim Bakani Mahmut Özer’in geçtigimiz aylarda yapmis oldugu Afyonkarahisar ziyareti esnasinda Türkiye’nin 13. Gastronomi Enstitüsü’nün Afyonkarahisar’da açilacagina dair müjdesinde önemli bir gelisme yasandi. Bakan Özer’in esi Fatma Nebahat Özer, MEB Bakan Danismani Nur Özkaya, Afyonkarahisar Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi’ni makaminda ziyaret etti.

Ziyareti sonrasinda Vali Yigitbasi, Afyonkarahisar Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin kentte açilmasi planlanan Olgunlasma ve Gastronomi Enstitüleri hakkindaki sunumlarini Bakan Özer’in esi Fatma Nebahat Özer ve Özkaya ile birlikte dinledi. Toplantiya baskanlik eden Vali Yigitbasi, enstitüyle ilgili sunlari söyledi:

“Ilimizde açilacak bu enstitü sayesinde ögrencilerimiz sehrimizin birçok degeri ile ilgili egitimler alacak. Yas sinirinin olmayacagi bu enstitü sayesinde sektörel ihtiyaçlara göre sekillenecek müfredat ile katilimcilar en üst düzey egitim alarak mezun olacaklar. Bununla birlikte, is yeri açma belgesine sahip olarak alanlarinda uzmanlasip sehrimizin degerlerini her platformda yasatacaklar. Kurulacak enstitümüzde, UNESCO tescilli Gastronomi degerlerimizden tutun da dokuma, keçe isçiligi ve hatta mermer islemeye kadar birbirinden farkli dallarda uzun vadeli egitim verilmesi planlanmaktadir.”

“Kültürel mirasimizin yeniden canlanmasina vesile olacaktir”

Afyonkarahisar’in tanitim filminin izlenmesiyle baslayan toplanti esnasinda, Afyonkarahisar’in kültürel potansiyelinin bu enstitü için zengin bir kaynak olacagini ifade eden Bakan Özer’in esi Fatma Nebahat Özer, “Cumhurbaskanimizin degerli esi Emine Erdogan himayelerinde açilan bu enstitüler gerçekten kültürel mirasimizin yeniden canlanmasina vesile olacaktir. Özellikle kadinlarimizin girisimci ve yenilikçi becerilerinin ortaya çikarilmasi için essiz bir firsat sunacaktir.”

Açilacak enstitü için kadro islemlerinin tamamlandigini belirten Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetci ise Afyonkarahisar’a yakisir, Türkiye’de de sayili bir enstitü olacagini vurguladi.

Toplanti sonrasinda misafirleri ile birlikte Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli Çiraklik Egitim Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Yigitbasi, kursiyerlerle bir süre sohbet etti.
Kaynak: İHA