Kurutulmus Biberler Beklenen Talebi Görmedi

Kis aylarinin gelmesiyle Eskisehir’de kurutulmus sebzeler tezgâhlarda yerini alirken, 1 yilda ürünlere gelen yüzde 180 zam talepleri düsürdü.

Kurutulmus Biberler Beklenen Talebi Görmedi
Eskisehir de kurutulmus sebzelerin fiyatlari girdilerden dolayi önemli oranda artti. Kurutulmus sebze tüketmek isteyen vatandaslarin, yüksek zamlar sebebiyle eskisi gibi ürüne talep göstermedigi ögrenildi. Zamli fiyatlari etiketlere yansitan esnaf, soguk havalarla birlikte daha yogun talep görmesini bekledigi kurutulmus sebze satislarinda adeta hüsrana ugradi.

“Bu fiyatlar geçen sene 20-30 lira civarindaydi”

Kurutulmus sebze fiyatlarinin yüksek olmasi sebebiyle satislarin düstügünü belirten aktar dükkâni sahibi Tamer Kiraz, “Satislar durgun. Bir dizide 50 tane biber var, fiyati 70 lira. Simdi insanlar diyor ki bu niye bu kadar pahali? Zaten 1 dizi 6-7 kilo sebzeden olusuyor. Bu fiyatlar geçen sene 20-30 lira civarindaydi. Fiyatlar menseine göre de degisiyor. Gaziantep, Aydin ve Kusadasi gibi yerlerden gelisine göre fiyat yine çikiyor. Insanlar bu tür fiyatlarla karsilasinca satislar oldukça asagiya düstü. Ihlamur satislari da ayni sekilde. Bizim ürünlerimiz Gaziantep’ten geliyor. Kurulmus sebzeler normalde kus aylarinda çok tercih edilir. Yazin kurutulur, kisin yenilir. Ancak iklim degisikligi sebebiyle Eskisehir’de biber, patlican kurutmak masal oldu artik. Kurumuyor, çürüyor. Kurutulmus sebzeler en çok Aralik, Ocak, Subat ve Mart aylarinda ilgi görüyor. Havalarin isinip, tazeleri çikana kadar satislar devam edecek” seklinde konustu.

Kaynak: İHA