Çizgili Sirtlan Evin Bahçesine Kadar Girdi

Nesli tehlikede olan ve korunmasi gereken hayvan türleri içerisinde kirmizi listede yer alan çizgili sirtlan evin bahçesine kadar geldi. Kümesin etrafinda dolasan sirtlani gören ev sahibi, “Horozumu yedi, bir horoz borçlu bana” dedi.

Çizgili Sirtlan Evin Bahçesine Kadar Girdi
Dünya Doga ve Dogal Kaynaklari Koruma Birligi (IUCN) kategorilerine göre ‘Nesli Tükenme Tehlikesi Altinda’ oldugu için korunmasi gereken türlerin ‘Kirmizi Listesi’nde yer alan çizgili sirtlan Adiyaman’in Besni ilçesi Kizilin köyünde bir vatandasin evinin bahçesine kadar geldi.

Besni ilçesi Firat Havzasi yakinlarindaki magaralarda daha önce görüntülenen sirtlanlar aç kalinca köye kadar indi. Daha öncede sik sik köye gelen sirtlan, Öztürk Gürel’e ait bir horozu yakalayarak yedi.

Evinin bahçesine gelerek kümesin etrafinda dolasan sirtlani görüntüleyen Öztürk Gürel, “Sirtlancilar neredesiniz, acindan ölüyor hayvan. Horozumu yedi, sirtlancilar bana horoz borçlu. Sirtlan benim kümesimin etrafinda geziyor. Evin içine girecek neredeyse” sözleriyle saskinligini ve heyecanini dile getirdi.

Öztürk Gürel, “Sirtlanlar aç kaldiklarinda kaldiklari magaralardan çikarak köye geliyorlar. Benim evin önü bahçe oldugu için sik sik buraya geliyorlar. Gelip yiyecek ariyorlar. Benim kümesimden bir horozumu yedi. Zararsiz hayvanlar. Vurmayi tercih etmiyoruz. Bize zarar vermiyor ama aç kalinca ne yapacagi belli olmaz. Bu hayvanlarin aç kalmamasi için bir seyler yapmamiz lazim” dedi.

Kaynak: İHA