Bakan Soylu'dan Operasyon Açiklamasi Açiklamasi 'Görecegiz El Mi Yaman Bey Mi Yaman'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, startini safak vakti Sanliurfa’dan verdigi ’Kökünü Kurutacagiz’ ve ’Zincir-2’ operasyonlariyla ilgili açiklamada bulundu. Operasyonlarin, uyusturucu tacirlerinin kökünü kurutuncaya kadar devam edecegini söyleyen Bakan Soylu, "Sanliurfa’da 3’üncü kökünü kurutma operasyonumuz ve burada bu operasyonlara daha da devam edecegiz. Görecegiz el mi yaman bey mi yaman" dedi.

Bakan Soylu'dan Operasyon Açiklamasi Açiklamasi 'Görecegiz El Mi Yaman Bey Mi Yaman'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, safak vakti Sanliurfa’da uyusturucu saticilarina yönelik gerçeklestirilen ’Kökünü Kurutacagiz’ operasyonunu yönetti. Valilik bahçesinde operasyonun startini veren Bakan Soylu, operasyon sonrasi basin açiklamasi düzenledi.

Bakan Soylu, “Bugün Sanliurfa’da 27’ncisini yaptigimiz kökünü kurutma operasyonunu gerçeklestirdik. Sabah saat 05.30 - 06.00 civarinda 2 bin 752 Il Emniyet Müdürlügümüz ve Il Jandarma Komutanligimizin Sanliurfa Cumhuriyet Bassavciligi koordinasyonunda gerçeklestirdigi operasyona yaklasik 600 ekip, bir insansiz hava araci , bir helikopter ve 21 narkotik köpegi olmak üzere jandarma ve polis özel harekat unsurlarimiz da dahil bir operasyon gerçeklestirdik. Bu operasyonda 197 hedefimiz vardi. Yaklasik 4 aydir planli projeli olarak takip edilen bir operasyondu ve bu 197 hedefin su ana kadar 182’si gözaltina alindi. Buradaki temel hedefimiz, Türkiye’de hemen hemen her vilayetimizde hem uyusturucu satisinin organizasyonunu yapan, hem bunlarin satislarini yapan torbacisindan organizatörüne kadar her birinin aglarini kesmek. Bu konuda gerek emniyet teskilatimiz, gerek jandarma teskilatimiz büyük bir gayretle çalismaktadir. Savcilarimizla hakimlerimizle de bu mücadeleyi hep birlikte sürdürüyoruz. Inaniyoruz ki bu kökünü kurutma operasyonlarinin neticesinde bütün dünyanin neredeyse Avrupa’nin tamaminin teslim oldugu bu uyusturucuyu kendi sinirlarimiz içerisinde mahkum edecegiz. Bu konudaki gayretimiz mücadelemiz devam etmektedir. Sanliurfa’da 3’üncü kökünü kurutma operasyonumuz ve burada bu operasyonlara daha da devam edecegiz. Görecegiz el mi yaman bey mi yaman. Devletin buradaki hem ciddiyetini hem mücadele gücünü ve azmini hem kararliligini hem de sonuç alma anlayisini buradaki bu musibeti gençlerimize ulastirmak, insanlarimiza ulastirmak ve buradan huzur ve sükuneti ortadan kaldirabilmek için çaba sarf edenlere kökünü kurutarak gününü gösterecegiz. Bugün bir baska operasyon haberini vermeden önce öncelikle hem Sanliurfa Valimize, Emniyet Genel Müdürümüze, Il Emniyet Müdürümüze, Il Jandarma Komutanimiza, narkotik baskanimiza ve Sanliurfa Cumhuriyet Bassavciligimiza hepinizin huzurunda tekrar tesekkür etmek istiyorum çünkü bu operasyonlarin her biri ilmek ilmek, bazen aylarca süren, aylarca takip gerektiren operasyonlar ve bu operasyonlarin anlami da sudur, kamuoyumuza sunu söylemek isterim, anlik operasyonlarla yakaladigimiz torbacisindan organizatörlerine kadar var ancak bu operasyonlar planli operasyonlar oldugu için tutuklama oranlari yüksek. Dünya ölçeginde de Türkiye ölçeginde de tutuklama oranlari yüksek operasyonlardir. Buradaki temel amaç buradaki arzin hattini kesmektir. Bu arzin hattini kesmek için de bu mücadelemiz devam edecek. Bugün bu Sanliurfa’ya yönelik bir operasyondu” dedi.



Sahte alkol üretenlere yönelik ’Zincir-2 Operasyonu’ baslatildi

Türkiye’de 8 ilde bu sabah Zincir-2 Operasyonu’nun da basladigini belirten Bakan Soylu, “Bugün yine Türkiye’de Emniyet Genel Müdürümüzün Kaçakçilik Organize Suçlarla Mücadele Baskanliginin yaptigi bir baska operasyon var, bu da Zincir-2, Zincir-1 operasyonunu 15 Eylül’de yapmistik. Bu Zincir-2 operasyonu da özellikle kaçak sahte alkol ile alkollü içkilerin üretiminden tüketiciye ulasincaya kadar olan zincirin desifre edilmesi amaciyla ikincisi gerçeklestirilen operasyondu. Yaklasik 8 ilde faaliyet gösteren bu alanda 12 suç grubu desifre edilmistir. Bunlar hijyen kosullarindan uzak, insan sagligini tehdit eden kosullar altinda ürettikleri dezenfektan veya yüzey temizleyicisi adi altinda piyasaya sürmeye çalistiklari, marka ve etiket sahteciligi ile taklit bandrol gibi birtakim yöntemlere basvuranlar. Yine çöpe atilan bos alkollü içki siselerini toplayarak çesitli yöntemlerle yeniden dolum yaptiklari, özellikle sahte alkollü içki üretiminde kullanilan etilalkol ve aromalari kargo yoluyla talep edenlere ulastirmaya çalistiklari ve kargo gönderilerine yanlis isimler vermek suretiyle kimliklerini gizlemeye çalistiklari yönünde yapilan tespitler üzerinden gerçeklestirilen operasyonda bugün itibariyle Ankara, Antalya, Elazig, Gaziantep, Istanbul, Kocaeli, Mugla ve Tekirdag olmak üzere 8 ilde, 590 adreste, 217 süphelinin gözaltina alinmasi planlanmaktaydi. Su ana kadar yaklasik 176 süpheli gözaltina alinmistir. Hala operasyon devam etmektedir ve bu operasyonla da özellikle yeni yil öncesi maalesef bu sahte içkiyi piyasaya sürerek hem milletimizin sagligiyla oynamaya çalisanlara hem haksiz bir kazanç elde etmeye çalisanlara hem dolandiricilik yapanlara hem sahtecilik yapanlara gerekli cezayi vermek için bu operasyon da yine Ankara Cumhuriyet Bassavciligi koordinasyonunda KOM Baskanligimizda ve diger illerdeki savcilikla birlikte yürütülen bir operasyon. Bu vesileyle Türkiye’nin neresinde olursa olsun, hangi alanda olursa olsun suç ve suçluyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Elbette ki suç ve suçu kendine yöntem edinenler, onlar kendilerine yeni yöntemler bulmaya çalisacaklar, biz de onlara yönelik onlarin alanlarini, daraltacagiz, suçu tespit edecegiz suçluyu tespit edecegiz ve adalete teslim edilecegiz, görevimiz budur. Bu vesileyle milletimizin huzur ve güven içerisinde olabilmesi için bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz. Milletimiz bize itimat etsin. Gerek uyusturucuyla mücadelede, gerekse bugün yaptigimiz Zincir-2 operasyonu gibi operasyonlarla hiç araliksiz suç ve suçluya nefes aldirmadan yolumuza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Soylu’ya Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mücahit Avkiran, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da eslik etti.
Kaynak: İHA