Yildiz Kenter Sahnesi Iki Oyuna Ev Sahipligi Yapacak

Kültür kenti Mugla’da farkli etkinlikler düzenleyen Büyüksehir Belediyesi Bodrum Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nun ‘Yalanci Araniyor’ ve ‘Kocasini Pisiren Kadin’ tiyatro oyunlarini 20-21 Aralik tarihlerinde sanatseverlerle bulusturacak.

Yildiz Kenter Sahnesi Iki Oyuna Ev Sahipligi Yapacak
20 Aralik Sali günü izleyicisi ile bulusacak ‘Kocasini Pisiren Kadin’ oyunu 9. Uluslararasi Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Basari ödüllerinde Filiz Çevik Tan’a 2022 Jüri Özel Yönetmen Ödülü, Cansin Türkdogan, Ziba Türk Ates’e Yilin En Iyi Yardimci Kadin Oyuncu Ödülü kazandirdi. Debbie Issit’in yazdigi, çevirisini Yasemin Erbulun’un yaptigi “Kocasini Pisiren Kadin” oyununun yönetmenligini Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatlari Bölümü kurucusu Ögretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Çevik Tan yapiyor.

Yönetmen Filiz Çevik Tan; “Oyun; cografya ayirt etmeyen konusu ile herkese tanidik gelecek”

Yönetmen Tan oyunla ilgili sunlari söyledi: “Debbie Issit, Kocasini Pisiren Kadin oyunu ile çagimizin ne yazik ki kaniksanmis kadin trajedisini yüksek tempolu bir komedi içinde sunmayi basarmis. Iki kadinin karsisina, temel içgüdülerinden ödün vermeyen bir erkek çikarmis ve çok bilindik bir ask üçgeni hikayesinden kara komik bir atmosfer kurmus. Oyun; cografya ayirt etmeyen konusu ile herkese tanidik gelecek, bu asinaligin içinden, trajikomik halimizle bizi yüzlestirecek bir seyirlik vaat ediyor.”

Yönetmen Erdal Cindoruk; “Oyunumuz kahkaha garantilidir”

21 Aralik Çarsamba günü izleyicisi ile bulusacak “Yalanci Araniyor” oyununu Sinema ve dizi oyuncusu Erdal Cindoruk hem yönetiyor hem oynuyor. Yalanci Araniyor adli oyunun yönetmeni usta oyuncu Erdal Cindoruk oyunla ilgili sunlari söyledi; “Yunan yazar Dimitri Pshatas’in “Yalanci Araniyor” adli vodvil tarzi oyunu (Komedi) Türkiye gerçeklerine oldukça yakin konulari islemektedir. Yani bizim bu oyunu oynamayi tercih etmemizin birinci sebebi budur. Oyun üzerinde yaptigimiz adaptasyon çalismalari sonucu ortaya suya sabuna dokunan siyasi mesajlari olan bir komedi çikti. Oyunumuz kahkaha garantilidir” dedi.

Kaynak: İHA