Sazlik Yanginin Dogaya Verdigi Zararin Bilançosu Agir Oldu

Denizli’nin Çardak ilçesinde önceki gece meydana gelen yazlik yangininda 50 dekar alan küle döndü. Gün agarinca ortaya çikan hasar, yanginin dogal yasama ne kadar çok zarar verdigini gözler önüne serdi.

Sazlik Yanginin Dogaya Verdigi Zararin Bilançosu Agir Oldu


Yaban hayatina büyük zarar veren sazlik yanginlarinin meydana geldigi son adreslerden birisi Denizli’nin Çardak ilçesine bagli Beylerli Mahallesi oldu. Gece geç saatlerde sazlik alanda baslayan yangin, kisa sürede genis bir asana yayildi. Sik salik alandan yükselen alevler, ilçenin birçok noktasindan gözüktü. Çok sayida ekiple müdahale edilen yangin, farkli noktalardan yapilan müdahale sonucu kontrol altina alindi.

50 dekar alanin küle döndügü yanginin izleri, gün agarinca ortaya çikti. Sazliklarla kapli sahada çikan yangin, bitki örtüsüne oldugu kadar dogal yasama da büyük zarar verdi. Birçok yaban hayvaninin telef oldugu yanginin olusturdugu tahribat, canlilarin yasam alanlarini da yok etmesi nedeniyle de büyük oldu. Yetkililer, il genelinde meydana gelebilecek sazlik yanginlarinin önlenmesi için vatandaslara duyarlilik çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA