Petrol Ofisi Ve Chevron Is Birliklerinin Birinci Yilini Kutladi

Petrol Ofisi ile Chevron Brands International arasinda Texaco markali madeni yaglarin Türkiye’de üretim, satis ve pazarlamasini öngören is birliginde bir yil geride kaldi.

Petrol Ofisi Ve Chevron Is Birliklerinin Birinci Yilini Kutladi


Türkiye akaryakit ve madeni yaglar sektörlerinin liderlerinden biri olan Petrol Ofisi, dünya enerji devlerinden Chevron Brands International ile yaptigi uzun soluklu is birliginde basarilarla dolu bir yili geride birakti. Küresel pazarlarda yasanan sikintilara ragmen beklentilerin üstünde bir basariya ulasan bu önemli is birliginin birinci yili özel bir bulusma ile kutlandi.

Istanbul’da Petrol Ofisi Genel Müdürlügü’nde düzenlenen kutlamaya Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoglu, Chevron Avrupa Genel Müdürü ve Küresel Denizcilik Yaglari Genel Müdürü Pat McCloud, Petrol Ofisi Madeni Yaglar Direktörü Sezgin Gürsu ile her iki markanin yönetici ve çalisanlari katildi.



“Chevron Petrol Ofisi’ni bir üretim üssü olarak konumluyor”

Mehmet Abbasoglu, sirket ile yillardan beri gurur duyduklari bir birlikteliklerinin bulundugunu belirterek, sunlari söyledi:

“Türkiye, Chevron’un Texaco markasi çatisindaki farkli ürünler için kendi pazari disinda üretim yatirimi yaptigi ilk pazar. Bu çok degerli bir dogrudan yabanci yatirim hamlesidir. Sirket bu isbirligi ile Petrol Ofisi’ni bir üs olarak konumlayarak yakin cografyaya yayilma merkezi olarak görüyor. Bu güvenin tesisinde hem sirketle 70 yili bulan dostlugumuz hem de Petrol Ofisi Grubu’nun bölgesel gücü kritik role sahip. Birinci yilini keyifle kutladigimiz is birligimizin köklenerek devam edecegine inaniyoruz.”

“Iki sirketin dostlugu 70 yillik bir geçmise sahip”

Pat McCloud da iki sirketin dostlugunun 70 yillik bir geçmise sahip oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

“Sirket ile aramizdaki bu derin dostluk bizim için çok kiymetli. Biz ürünlerimizi üç marka altinda pazarliyoruz: Chevron, Texaco ve Caltex. Kurumsal renklerimiz olan siyah, kirmizi ve beyazin yaninda, Petrol Ofisi’nin kirmizi ve beyazini birlikte görmek gurur verici. Sirketin pazar lideri konumunu sürdürmesini diliyor ve diger pazarlarda rakiplerimizi geçmeyi ve bunu birlikte yapmayi arzu ediyoruz.”

“Chevron gibi bir partner ile çalismaktan çok mutluyuz”

Sezgin Gürsu ise, Chevron ile yillara dayanan is birliklerine yeni bir halka daha eklediklerini ifade ederek, söyle devam etti:

“Sirketimiz, 1960’larda lisans anlasmasiyla Texaco ile çalismaya basladi.

2015 yilinda ise, denizcilik yaglari ile ilgili bir anlasma yapildi. Halen basari ile devam eden bu anlasma sayesinde denizcilik pazarinda, madeni yaglarda çok basarili olduk. Deniz yaglarindaki liderligimizi Chevron ve Petrol Ofisi ürünleri ile aldik. En sonunda 2020 yilinda yeni bir anlasmaya daha imza atarak, basarili is birliklerimizi bir adim daha ileri tasidik. Bu anlasma ile Texaco markali madeni yaglarin Türkiye’de üretim ve satisini üstlendik. Bu is birligi anlasmasi her iki sirket için de hem deger olusturan hem de bu degeri artiran bir anlasma oldu. Bu güzel is birligimizden ve Chevron gibi bir partner ile çalismaktan çok mutluyuz. Bu uzun süreli bir anlasma. Birinci yilini tamamladik ama eminim ki, daha uzun yillar basari ile devam edecektir.”

Yapilan açiklamaya göre, Petrol Ofisi Madeni Yaglari’nin Derince’deki fabrikasinda Kasim 2021 tarihinde baslayan ilk üretim süreci ile önce Texaco markasinin dünyaca ünlü Havoline ve Delo motor yaglari üretilmeye baslandi. Bu önemli is birligi ile bir dünya devinin Türkiye pazarina girmesine öncülük eden sirket, sahip oldugu genis dagitim ve bayi agi ile kisa sürede Texaco markali ürünlerin, Türkiye’nin dört bir yanina ulasmasini sagladi. Bununla birlikte eszamanli pazarlama ve tanitim çalismalarina hiz vererek hem etkili fuarlarda hem de sahada Texaco ürünlerini daha fazla kullaniciya ulastirdi. Bu kapsamda, ürünleri sahada bizzat ustalara anlatmak amaciyla baslatilan Texaco Roadshow ile kisa süre içinde Türkiye genelinde 25 ilde, 62 sanayi sitesi ziyaret edildi. 52 gün süren ve büyük ilgi gören roadshow ile Türkiye’nin farkli noktalarinda 20 binin üzerinde ustaya ulasilarak, Texaco ürünlerinin üstün nitelikli ürünleri ve sundugu ayricaliklar yüz yüze anlatildi.
Kaynak: İHA