Ögrencilerin Mesleki Gelisimine Yönelik Protokol Imzalandi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ), Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) ve Gazi Teknopark ile çesitli protokoller imzaladi.

Ögrencilerin Mesleki Gelisimine Yönelik Protokol Imzalandi
OMÜ ile TÜIK arasinda istatistik ögrencilerinin mesleki gelisimine yönelik protokol ve Samsun Teknopark ile Gazi Teknopark arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Ilk olarak TÜIK Baskanligi’nda gerçeklesen törende protokol metnine Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜIK Baskani Erhan Çetinkaya imza atti. Protokolle Fen Fakültesi Istatistik Bölümü’nde okuyan ögrencilerin mesleki gelisimlerine katki sunulmasi amaçlaniyor. Imza tarihinden itibaren 3 yil geçerli olacak protokolle; fen fakültesi istatistik bölümü lisans programini basariyla yürüten ögrencilere kendi uygulama alanlarinin birinde uygulamali deneyim kazanmalarina imkân vererek onlarin en iyi sekilde donanimli olarak meslege atilmalarini saglamak hedefleniyor.

Istatistik bölümü lisans müfredatinin 8. yariyilinda yer alan Mesleki Uygulama Programi (MUP) dersinin bölge müdürlügünde uygulanmasi için gerçeklestirilen protokolde; bölge müdürlügü kaç ögrenci kabul edecegini her yil bahar yariyilinin derslerinin baslamasina iki ay kala bölüm baskanligina bildirecek. Ögrenciler, bu program kapsaminda Bölge Müdürlügünde geçerli çalisma sartlarina ve kurallara uyarak çalisacak. Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve TÜIK Baskani Erhan Çetinkaya protokol imza töreninde yaptigi konusmada, protokolün her iki kuruma ve ülkemiz için hayirli ugurlu olmasini temennisinde bulundu. Tören, hediye takdimi ve hatira fotografiyla sona erdi.

Gazi Teknopark arasinda is birligi protokolü

Öte yandan Samsun Teknoloji Gelistirme Bölgesi Yönetici A.S. (Samsun Teknopark) ile Gazi Teknopark A.S. arasinda is birligi protokolü imzalandi. Samsun Teknopark ve Gazi Teknopark olarak iki sirketin bünyelerinde bulunan firmalarla üniversite/sanayi is birliklerinin kurulmasi, girisimcilik, AR-GE, inovasyon ve sosyal kalkinma gibi alanlarda ortak faaliyetler ve projelerle ilgili etkinliklerin düzenlenmesini kapsayan protokole imzalar, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz tarafindan atildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreninde degerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Her üniversitenin tecrübesi, Teknopark’a yansiyan ve vücut bulan yapilanmasiyla is birligi yapilmasi, Gazi Teknopark A.S. ile güç birligine gidilmesi düsüncesi bile bizi heyecanlandiriyor. Ciddi islerle, projelerle bir araya gelmeyi düsünüyoruz. Basta Prof. Dr. Musa Yildiz olmak üzere diger ekip arkadaslarimiza da çok tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz ise protokol imza töreninde yaptigi konusmada, “Gazi Teknopark A.S. ile Samsun Teknopark A.S. arasinda imzalanan protokolümüzün her iki üniversite ve ülkemiz için hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yildiz, Gazi Üniversitesi’nin agaçlandirma çalismalari kapsaminda OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal adina dikilmis fidan sertifikasini takdim etti. Tören, toplu çekilen hatira fotografiyla sona erdi.
Kaynak: İHA