Manisali Baskandan 'Alisverisinizi Pazar Yerlerinden Yapin' Çagrisi

Manisa’nin Salihli ilçesindeki Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi Baskani Idris Özer, vatandaslara ’Alisverislerinizi pazar yerlerinden yapin’ çagrisinda bulunarak, “Çünkü taze ve günlük ürünlerin, tarladan tüketiciye ulastirildigi adres pazaryerleridir” dedi.

Manisali Baskandan 'Alisverisinizi Pazar Yerlerinden Yapin' Çagrisi
Sofralarin vazgeçilmezi lahana, marul, karnabahar, kereviz, ispanak, brokoli, pancar, sogan ve pirasa gibi kislik sebzelerin üretiminde söz sahibi olan Salihli Ovasi’nda hasat yogunlugu yasaniyor. 12 ay tarimsal üretimin yapildigi Salihli Ovasi’nda yetisen kislik sebzeleri üreten üreticilerin birçogu kendi ürettikleri ürünleri, Salihli’de kurulan pazarlarda tüketicilerle bulusturulurken, bir kismi da çevre il ve ilçelere gönderiliyor.

“Ürünlerimizin hepsi dogaldir”

Hem çiftçi, hem de pazarci oldugunu belirten Arif Uludag, “Salihli’nin verimli topraklarinda kis aylarinin vazgeçilmez ürünlerinden olan lahana, karnabahar, brokoli, kirmizi lahana yetistiriciligi yapiyorum. Yetistirdigim ürünleri de pazar yerindeki tezgahimda satiyorum. Elimizdeki fazla ürünleri ise hallere satiyorum. Halkimizi taze taze ürünleri almak için halk pazarlarina davet ediyorum” dedi.

Salihli Ovasi’nda 12 ay tarimsal üretimin devam ettigini anlatan Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi Baskani Idris Özer, “Ovamizda mevsimine göre ürün yetistirilmektedir. Çiftçimiz durmaksizin ürün yetistirmektedir. Suan ovamizda kislik ürünlerin hasadi devam etmektedir. Kislik ürünlerimiz taze taze pazarlara yerini almistir” diye konustu.

Dogdugu günden beri çiftçilikle ugrastigini dile getiren Elif Uysun, “40 yildir halkimiza hizmet etmek ve ürün yetistirmek için mücadele ediyoruz. Yetistirdigimiz ürünlerin hepsi dogaldir, kesinlikle hormon yoktur. Yetistirdigimiz ürünleri pazarda satiyorum. Iyi olsun diye çaba gösteriyoruz” dedi.

Üretici Mustafa Uysun ise, “Ürünlerimizin hepsi organiktir, halkimiz ürünlerimizi gönül rahatligiyla tüketebilirler” seklinde konustu.



“Zehir degil, ispanak yetistiriyoruz”

Ispanak üreticisi Sefika Özcan yetistirdikleri ispanaklari hasat edip, pazarlarda sattiklarini söyledi.

Halkin Salihli Ovasi’nda yetistirilen ispanagi gönül rahatligiyla tüketebilecegini vurgulayan Özcan, “Ispanaklarimizda asla zehir yoktur. Biz zehir degil, ispanak yetistiriyoruz” dedi.

"Soganlarimiz güzel, fiyatlari da güzel” diyen üretici Metin Firtina, “Salihli sogan yatagidir. Burada tonlarca sogan yetistiriyoruz. Yetistirdigimiz soganlari Salihli pazarinda sattigimiz gibi, fazlalik ürünlerimizi de Izmir ve Istanbul’a gönderiyoruz. Allah’a bin sükür yetistirdigimiz ürünler elimizde kalmiyor. Emegimizin karsiligini aliyoruz. Allah bereket versin” diye konustu.



“Pazarlardaki ürünlerimiz günlük ve tazedir”

Salihli Manavlar ve Pazarcilar Esnaf Odasi Baskani Idris Özer, “Salihli Ovamizin bereketli topraklarinda kislik ürünlerimiz yetistirilmektedir. Yetistirilen kislik ürünler, Salihli’de kurulan pazarlarda satilip, halkimizla bulusturulup, sofralardaki yerini almaktadir. Halkimizi pazar yerlerine davet ediyorum. Çünkü pazar yerindeki ürünlerimizin hepsi taze ve günlüktür. Su an pazar yerlerinde sofralarimizin vazgeçilmez kislik ürünleri olan lahana, karnabahar, pirasa, brokoli, taze sogan, marul gibi birçok ürün satilmaktadir. Bu ürünlerimiz ovamizda yetistirilip, pazarlarimizda satilip, halkimizla bulusturulmaktadir. Çünkü pazar yerindeki esnafimizin yüzde 60’i üreticidir, pazarda kendi yetistirdikleri dogal ürünlerini satmaktadir” dedi.



“Esnafimiz ve üreticimiz kazansin”

Halki pazar yerlerinden alisveris yapmaya davet eden Baskan Özer “Vatandaslarimiz pazarlardan korkmasinlar, gönül rahatligi ile alisverisini yapabilirler. Halkimizi zincir marketlerden degil, pazarlarimiz ve sehir içindeki manavlardan alisveris yapmalarini istiyoruz. Halkimiz alisverisini yerel esnafimizdan yapsinlar, hem üreticimiz, hem de esnafimiz kazansin” diye konustu.

Kaynak: İHA