Köy Yasam Merkezleri 7'Den 77'Ye Hizmet Veriyor

DENIZLI – Milli Egitim Bakanligi tarafindan “Ulasilabilir Yasam Alanlari” hedefiyle baslatilan Köy Yasam Merkezleri projesi çalismalari, tüm Türkiye genelinde oldugu gibi Denizli’de de nicelik ve nitelikleri artirilarak devam ediyor.

Köy Yasam Merkezleri 7'Den 77'Ye Hizmet Veriyor


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Egitimde gelenekle gelecegi bulusturan stratejik bir hamle” olarak nitelendirdigi Köy Yasam Merkezleriyle, ihtiyaçlar dogrultusunda farkli kademelerdeki siniflar, çesitli alanlardaki kurslar ve her yastan bireye hitap edebilecek kütüphane, doga, bilim ve tasarim gibi farkli alanda hizmet veren atölyeler vatandaslarin ve gençlerin kullanimi için hazir hale getiriliyor. Proje çerçevesince, Denizli’nin Honaz ilçesindeki Asagidagdere Köy Yasam Merkezi’ni ziyaret eden Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, anasinifi ögrencileri ve kursiyerlerle bir araya geldi. Asagidagdere köyünde kullanilmayan köy okulu binasinin ihtiyaçlara uygun bir sekilde tadilattan geçirilerek Köy Yasam Merkezi’ne dönüstürüldügünü belirten Müdür Ekici, yaptigi degerlendirmede, “Bakanligimizin baslattigi Köy Yasam Merkezleri projesiyle yerel gereksinimleri de göz önüne alarak Halk Egitimi Merkezlerimizle beraber çalismalar gerçeklestiriyoruz. Asagidagdere köyümüzde hizmete açtigimiz merkezde anasinifimiz ve kurs merkezimiz faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.



“Kurs alanlari tüm ilçelerimizde yayginlastirilacak”

Müdür Ekici, “Anasinifinda egitim gören çocuklarimizin yani sira annelerimiz ve ablalarimizin sosyalleserek ev ekonomilerine katki saglayabilecekleri, beceri setlerini artirabilecekleri kurslarimiz vatandaslarimizin hizmetindedir. Içerisinde bulundugumuz yil içerisinde açilan kurslara ilave olarak su anda 24 kursiyerimiz el sanatlari kursunda egitimlerine devam ediyor. Kadin istihdamina yönelik planladigimiz kurs alanlari tüm ilçelerimizde yayginlastirilacak” diye konustu.



Temmuz 2022 tarihi itibariyle baslayan proje ile Denizli’de Temmuz ile Aralik 2022 tarihlerinde 12 ilçedeki toplam 17 köy yasam merkezinde 35 kurs açildi ve bu kurslara 514 kursiyer katildi.

Kaynak: İHA