Hatay'in Yeni Sebze Ve Meyve Halinin Tanitim Toplantisi Yapildi

Hatay’in yeni sebze ve meyve halinin tanitim toplantisi yapildi.

Hatay'in Yeni Sebze Ve Meyve Halinin Tanitim Toplantisi Yapildi
Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan 170 dönümlük arazi üzerine yaptirilacak Antakya sebze ve meyve halinin tanitim toplantisi yapildi.

Türkiye’nin en modern tesisini yapacaklarini belirten Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, “Sadece bir sebze ve meyve hali degil tarim ve ticaret merkezi olacak. Tesiste kuru gida da olacak. Güneydogu ve Dogu Anadolu illerine de hizmet verecek. Iskenderun ve Dörtyol’daki haller nispeten yeni ve daha rahat. Ancak Iskenderun bölgesindeki 6 ilçeyi de kapsayacak bir projeyi hayata geçirmeyi düsünüyoruz”dedi.

170 bin metrekare araziye kurulacak olan sebze ve meyve halinin toplam insaat alani 46 bin 724 metrekare olacagi, bu alanda 168 adet ticari birim, giris-çikis kontrol binasi, kasa yikama tesisi, paketleme tesisi, depolama alanlari, idari bina, itfaiye istasyonu, hamam, cami, kafeler, büfeler, restoran, eczane, postane ve banka subeleri yer alacagi kaydedildi. Ayrica, Türkiye’de ilk olarak kurulacak rüzgârgülü tribünleri ile elektrik üretimi saglanacagi ve üretilen elektrik ile sebze ve meyve halinin ihtiyacini karsilayacaginin planlandigi anlatildi.

Tanitim toplantisina Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas’in yani sira siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri ile Antakya ve çevre ilçelerden gelen çok sayida hal esnafi katildi.

Kaynak: İHA