'Gezici Agiz Ve Dis Sagligi Klinigi' Takdir Topladi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin ilçe ve kirsal mahallelerde yasayan ulasim konusunda sikintilari olan yasli ve engelli vatandaslara hizmet vermek amaciyla bir otobüsü ’Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigine’ dönüstürmesi Büyüksehir Meclisi tarafindan takdir edilirken, otobüs meclis karariyla Nimet Bayraktar Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi’ne tahsis edildi.

'Gezici Agiz Ve Dis Sagligi Klinigi' Takdir Topladi
Kayseri Büyüksehir Belediyesi 2022 Yili Aralik Ayi Meclis Toplantisi, Baskanvekili Mehmet Savruk baskanliginda, Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirildi.

Toplantida 28 asil, 27 ek gündem maddesi olmak üzere 55 gündem maddesi meclis üyelerince karara baglanirken, kirsal bölgede yasayan ve hastaneye ulasamayan engelli, yataga bagimli, yasli hastalarin yerinde tedavilerinin yapilmasi amaciyla otobüs tahsis edilmesi talebi de görüsüldü. Türkiye’ye örnek olacak karar meclis üyelerince oy birligince kabul edildi. Meclisin aldigi karar çerçevesinde, Kayseri Il Saglik Müdürlügü Nimet Bayraktar Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi tarafindan, kirsal bölgede yasayan ve hastaneye ulasamayan engelli, yataga bagimli ve yasli hastalarin dis tedavileri yerinde yapilacak. Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi tarafindan hazirlanan Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigi’nin tibbi cihazlari hastane tarafindan tamamlanmak üzere otobüs tahsis edilecek.

Büyüksehir Belediyesi Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi, Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç’in ‘insan’ ve ‘saglik’ odakli hizmet anlayisi çerçevesinde, il sinirlari içerisindeki köylerde yasayan yasli ve engelli vatandaslara agiz ve dis sagligi hizmetinin ulastirilmasi için hazirliklarini tamamladi. Makina Ikmal Bakim ve Onarim Daire Baskanligi tarafindan ekonomik ömrünü tamamlamis bir otobüs, Nimet Bayraktar Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi’nin talebi üzerine “Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigine” dönüstürüldü. Ilçe ve köylerde yasayan, ulasim konusunda sikintilari olan yasli ve engelli vatandaslara hizmet vermek üzere, ’Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigi’ tasarlandi.

Büyüksehir Meclisi’nin aldigi karar dogrultusunda, hurdaya ayirmak yerine uygun maliyetlerle tasarlanan ’Gezici Agiz ve Dis Sagligi Klinigi’ araci, vatandaslarin hizmetine sunulmak üzere Nimet Bayraktar Agiz ve Dis Sagligi Hastanesi’ne tahsis edilecek.
Kaynak: İHA