Denizli OSB'de 'EYT Ve Isletmelerde Isgücü Planlamasi' Anlatildi

DENIZLI – Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlügü tarafindan "EYT ve Isletmelerde Isgücü Planlamasi" konulu bilgilendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Denizli OSB'de 'EYT Ve Isletmelerde Isgücü Planlamasi' Anlatildi


Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) ile ilgili mevcut bilgilerin paylasildigi, sanayicileri bekleyen risklerin ve bu risklere karsi alinabilecek önlemlerin degerlendirildigi "EYT ve Isletmelerde Isgücü Planlamasi" konulu bilgilendirme toplantisi Pamukkale Üniversitesi Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölüm Baskani Prof. Dr. Oguz Karadeniz’in sunumuyla Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.



Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Tas’in açilis konusmasi ile baslayan toplantiya Denizli OSB’de yer alan firmalarin ilgisi yogundu. Konuyla ilgili detayli bilgilerin aktarildigi sunumun ardindan, toplanti katilimcilarin soru cevap seklinde geçen bölümüyle devam etti.

EYT düzenlemesinin çalisma hayatina muhtemel etkilerinin degerlendirildigi toplantida katilimcilar EYT’lilerin emekli olmalarinin gerek mikro düzeyde isletmelere gerekse makro düzeyde genel ekonomik göstergelere bazi yansimalari olacagi konusu üzerinde istisarelerde bulundu

.

EYT ile ilgili yapilan çalismalari ve gelismeleri yakindan takip ettiklerini ve konuyla ilgili bilgilendirmeleri bu tarz toplanti ve sunumlarla Denizli Organize Bölgesinde yer alan firmalarla paylastiklarini vurgulayan Bölge Müdürü Ahmet Tas, “Uzun zamandir gündemi mesgul eden ve çalisanlarin çözüm bekledigi EYT konusunda gelinen asama hakkinda Bölgemiz firmalarini bilgilendirelim istedik. Pamukkale Üniversitesi Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri Bölüm Baskani Prof. Dr. Oguz Karadeniz hocamiza EYT’nin son durumu hakkinda firmalarimizi bilgilendirmesi konusunda ricada bulunduk. EYT Kanunu çerçevesinde emekli olacak tüm çalisanlara simdiden hayirli olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA