Bayrakli Belediyesinden Sokak Kedilerine Sicak Yuva

Bayrakli Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, özellikle kis aylarinda sogukta kalan, beslenme konusunda zorlanan sokak kedileri için çalisma baslatti. Bu çerçevede Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan 30 kedi evi yapilacak ve ilçenin ihtiyaç duyulan noktalarina yerlestirilecek.

Bayrakli Belediyesinden Sokak Kedilerine Sicak Yuva
Bayrakli Belediyesi, ilçe genelinde barinma ve beslenme sorunlari yasayan sahipsiz kedilere yönelik harekete geçti. Ihtiyaç olan her noktaya yerlestirilecek kedi evleriyle, özellikle kis aylarinda daha çok sikinti yasayan sokak hayvanlarina destek olmayi amaçlayan belediye, can dostlara mama ve su takviyesinde de bulunacak. Vatandaslardan gelen talepleri de degerlendiren ekipler, bu çerçevede Fen Isleri Müdürlügü atölyesi tarafindan yapilmaya baslanan 30 kedi barinagini önümüzdeki günlerde çesitli parklara ve merkezi noktalara yerlestirecek. Belediye mühendisleri tarafindan tasarlanan modern görünümlü yeni ahsap barinaklar, zorlu hava kosullarina da dayanikli olacak.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Sokak hayvanlarindan hepimiz sorumluyuz ve toplumun her kesimi olarak ayni hassasiyeti göstermek zorundayiz; çünkü bu dünya sadece bizim için degil, hayati can dostlarimizla paylasiyoruz. Bu nedenle bize düsen görev bir yandan belediye faaliyetlerimizi sürdürürken diger yandan da can dostlarimizin hayatlarini kolaylastiracak adimlar atmak. Imkanlarimiz dahilinde her zaman can dostlarimiza desteklerimizi sürdürecegiz” dedi.

Kaynak: İHA