Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Son Üç Yilda 2 Milyar Dolar ABD Senatosundan PYD/PKK'ya Para Çikti'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, son üç yilda 2 milyar dolarin ABD senatosundan PYD/PKK’ya para verildigini belirterek, "ABD, terör örgütü ile birebir iliski içerisinde kimsenin sesi çikmiyor. Ilk kez bu firsat yakalanmistir. 300 yildan beri ilk kez Bati ile aramizdaki ekonomik makas kapatilmaktadir. Biz büyürken onlar yerinde durmaktadir." dedi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Son Üç Yilda 2 Milyar Dolar ABD Senatosundan PYD/PKK'ya Para Çikti'


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bir otelin açilisina katilmak üzere Erzurum’a geldi. Bakan Soylu’yu havaalaninda Erzurum Valisi Okay Memis, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, protokol, kurum amirleri ve AK Partililer karsiladi. Bakan Soylu, havaalanindan açilisi yapilacak otele geldi. Ilk olarak otel açilisinda konusan Bakan Soylu, “Igdir’da sehit Piyade Sözlesmeli Er Erhan Çiyapul’un ailesi tarafindan evlatlarinin adina yaptirilan cami ve Kur’an kursunun açilisindan geldik. Sehit annesi bugüne kadar devletin sehitlere verdigi hiçbir tazminati almadi ve evladini ise koymadi. Türkiye’nin büyüyüp yükseldikçe yarinlarina daha güçlü bakiyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, çocukluk ve gençlik yillarimizda analarimizin, babalarimizin hayal bile edemedikleri Türkiye ile bulusturdu. Bati ile aramizdaki makasi küçültüyoruz. Altyapimizla, üstyapimizla, otellerimizle turizm ve tatil beldelerimizle, üretimimizle, istihdamimizla, ihracatimizla. Ihracatimiz 250 milyar dolari asti. Bunlar öyle basite indirgenecek rakamlar degil. 39-40 milyar dolarlardan 250 milyar dolara, dünyanin büyük krizler içerisinde bulundugu ekonomik dilimler içerisinde. Istihdamimiz 31 milyonu asti. Türkiye için bu rakamlar kolay ulasabilecek rakamlar degil. Erzurum’da turizm otellerinin yatak kapasitesi 12 bini asti. Bunlar büyük ve önemli isler. Yatirimin olabilmesi için bir ülkenin alt yapisinin olmasi lazim. Hastanelerinin, yollarinin, havalimanlarinin ve bilumum alt yapilarinin, üniversitelerinin olabilmesi lazim." diye konustu.



Türkiye’nin büyük bir devrim gerçeklestirdigini belirten Bakan Soylu, "Buna degisim demek haksizlik olur, buna gelisme demek de haksizlik olur. Bu büyük bir devrimdir. Bu büyük devrimin sahibi bu aziz millettir. Bu büyük devrimin yöneticisi kiymetli Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’dir. Bu büyük devrimin bugünkü yüklenicileri de Cumhur Ittifaki’dir. Bu millet büyük bir millettir. Umudunuzu ne olursunuz yüksek tutun. Eger umut olmasaydi bu otel yapilamazdi. Su Palandöken Dagi’nin cesareti kadar cesaretli olmaliyiz. Hiçbir zaman cesaretimizden, kuvvetimizden geri durmamaliyiz. Arafat’ta Safa’yla Merve arasinda hervele yapiyoruz. Bize çok sikinti çektirdiler. Firsat buldukça dinimize, birligimize, beraberligimize saldiriyorlar. Firsat buldukça medeniyetimize, gelenek, görenek, ananemize saldiriyorlar. Hepsini berhava ettik. Simdi hervele zamani. Simdi çalimli yürümek zamani. Simdi etrafimizdaki cografyaya özgüvenimizi tattirmak zamani. Bati’nin etrafimizdaki cografyadan elini çektirmek zamani. Kardeslerimizle, bütün Müslümanlarla, Türk devletleriyle, hep birlikte gelecege uzanma zamani. Bu bizim omuzlarimizdadir. Tayyip Erdogan gibi bir firsati bir daha yakalayamayiz. Bu firsati Türkiye’nin yüzyilina da bizden sonraki gelecege de güçlü bir sekilde iletelim. Iki seye kosarak gidiyorum, bir tanesi eger devlete, kamuya bagis yapilan bir eser varsa tesvik olsun diye gidiyorum. Digeri de eger özel sektörde güzel ve numune, sehrine, insanina moral veren, istihdam saglayan yatirimlar varsa onlara da kosarak gidiyoruz. Bunlari yaptikça iki seyi unutmayin; kurban kesmeyi ve hayir yapmayi” seklinde konustu.



“PKK’nin partisinin bizi düsmanliklarla ve nefretle donatmaya çalistigini gördük, bunu Mecliste yapan, masum vatandasimiza yapmaz mi?”

Açilisin ardindan otelde sivil toplum kuruluslari ile bir toplanti gerçeklestiren Bakan Soylu, toplantida yaptigi konusmada, “20 yildir yapmadiklari ihanet, 20 yildir yapmadiklari oyun, 20 yildir yapmadiklari hakikaten düzen tezgahi yapsalar da yikamadilar, milleti yikamadilar, hem de bu ülkenin geçmiste yasadiklari acilari bir daha tekerrür ettirebilecek bir unsuru gerçeklestiremediler. 27 Nisan’da denediler, Gezi olaylarinda denediler. Gezi olayi tam bir kalkismadir. PKK’nin, DHKP-C’nin, bütün terör örgütlerinin içerisinde oldugu kalkismadir. Ardindan 17-25 Aralik tam bir kalkisma, ardindan 15 Temmuz. Bunlarin hepsinin arkasinda Amerika var. Simdi Avrupa’nin herhangi bir gücü yoktur. Iradesi söz konusu degil, sadece küpedir, tasiyicidir. Bati’nin getirdigi Amerika ve Avrupa’nin götürdügü küresellesmenin tanimi sudur: Tek insan, teknik milliyet, onlarin belirledigi teknik yasam biçimi. Basimiza FETÖ’yü sardilar. Basimiza sarmalarinin sebebi Türkiye ele geçirmekti. Biz 16 devlet kurduk. Bu milletin bir devlet kurma hasreti ve özelligi var. Yikilirsa yenisini kurariz, diyor. Devletimizi onun için ele geçirmek istediler. FETÖ’nün dünyaya ve Türkiye’ye getirecegi is suydu; Islam’i baskalastirmak, peki PKK’nin yaptigi ney? Bütün tezini Amerika’nin yazdigi bir anlayis içerisinde dogu ve güneydoguyu kendi inancindan, kendi gelenek ve göreneklerinden, kendi bakisindan, kendi tarihinden, kendi geçmisinden soyutlayip kendi dininden ayirmaktir. Dinsiz bir örgüttür PKK terör örgütü. Dün aksam Mecliste karsi karsiya kaldigimiz PKK’nin partisinin nasil iftiralar attigini, bizi düsmanliklarla ve nefretle donatmaya çalistigini gördük. Bunu Mecliste yapan, masum vatandasimiza yapmaz mi?” diye konustu.



“Türkiye iki seyi iyi becerdi, bir terörün kafasina nasil vurulacagini, iki darbecilerin kafasina nasil vurulacagini”

Bakan Soylu, konusmasina söyle devam etti: “Bundan dört yil önce teröristler daglarda gezemeyecekler göreceksiniz demistim. Benimle dalga geçmislerdi. Bildigimiz vardi, IHA’larla teröristin belini kirdik. Erzurum, Tendürek, Karadeniz’de terörist yok tertemiz. Tunceli’de 5-6, Gabar’da 6 tane terörist kaldi onlari da bitirecegiz. Tunceli’de Ali Bogazi’nda 1500 terörist var. Türkiye iki seyi iyi becerdi, bir terörün kafasina nasil vurulacagini, iki darbecilerin kafasina nasil vurulacagini. Dogu ve Güneydogu’daki üniversitelerdeki ögrenci sayisi son 5 yilda yüzde 104 artti. Bizim görevimiz çocuklarimizi teröriste kaptirmamak. Son üç yilda 2 milyar dolar ABD senatosundan PYD/PKK’ya para çikti. ABD, terör örgütü ile birebir iliski içerisinde kimsenin sesi çikmiyor. Biz adamlarini öldürüyoruz, komutanlari taziyeye gidiyor, sonra da bize taziyede bulunuyor. Bunlarin hepsini anliyor ve görüyoruz. Ilk kez bu firsat yakalanmistir. 300 yildan beri ilk kez bati ile aramizdaki ekonomik makas kapatilmaktadir. Biz büyürken onlar yerinde durmaktadir. Tayyip Erdogan gibi liderler ülkelere yüzyilda bir gelir. Ülkeye özgüvenini kazandirmak kolay bir is degildir. Ülkeye gelecek perspektifi kazandirmak kolay bir is degildir. Bir ülkeyi ayaklarinin üzerinde tutabilmek kolay bir is degildir. Bir ülkeyi tacizlere karsi bariyer olusturabilmek kolay bir is degildir. Etrafindaki cografyadaki ates topuna ragmen, Suriye su anda birtakim terör örgütlerinin bazi topraklarinin elinde oldugu, kendi otoritesini bile tam anlamiyla saglayamadigi bir ülke. Bütün bunlara ragmen, Tayyip Erdogan ve Türkiye en zor isi becermistir. Enerji krizinde Avrupa’daki meslektaslarimizla konustugumuzda önümüzdeki yil çok daha büyük sikintilarla karsi karsiya kalacaklarini söylüyor. Karsi karsiya kaldiklari gida krizini kendi kendilerine çözebildiler mi? Çözemezler çünkü itibarlari yok. Onlar Türkiye’nin ayagina, Tayyip Erdogan’in ayagina gelmezlerdi. Ama baktilar ki bütün dünya kendilerinin basarisizliklari çok güçlü bir sekilde yargilayacak, tipis tipis Tayyip Erdogan’in ve Türkiye’nin ayagina geldiler” seklinde konustu.



“Aglatan Ayasofya anisi, Bakan Soylu gözyaslarini tutamadi”

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, dedesi ile Ayasofya anisini anlatirken gözyaslarini tutamadi. Soylu, sunlari kaydetti: “Rahmetli dedem; Istanbul’da adettir. Dedeler torunlarini, bazen babalar evlatlari, cuma günleri büyük camilere götürürler. Sadece namaz kilmak için degil, ecdadimizi neler biraktigini bir kere daha göstermek için, sadece namaz kilmak için degil, Cuma namazindaki o muhtesem toplulukta, o çocuklarin, o muhtesem toplulugun, o cemaatin, büyük anlayisi ile bütünlesebilmelerini temin etmek için. Bir cemaat olmanin ne demek oldugunu, bir millet olmanin ne demek oldugunu, haftada bir gün omuz omuza, o insanlarin cuma namazinda, diger namazlarin disinda bir büyük topluluk halinde bir araya gelmelerin ne demek oldugu güçlü bir nesil yetistirmek için giderdik. Süleymaniye’ye giderdik, rahmetli dedem anlatirdi, tarihini, nasil yapildigini. Edirnekapi’ya, Fatih Camii’ne, Sultanahmet’e gittigimizde Sultan Ahmet’i anlatirdi. Bugün kü gibi hatirliyorum Sultan Ahmet’ten çiktik, rahmetli dedeme dedim ki ‘Surayi niye anlatmiyorsun.’ Basini öne egdi dedem, ben ufak bir çocugum o koskocaman adam ’Allah insallah size orayi torunlariniza tarif etmeyi nasip etsin’, dedi.

Orasi Ayasofya’ydi. Ayasofya sadece fethin sembolü degildir, bu ülkenin namusu ve istikbalinin garantisidir. Tayyip Erdogan bu ülkede inanciyla, mücadelesiyle öyle büyük adimlar atmistir ki o adimlar sadece baslangiçtir. Korkmayacagiz sinmeyecegiz, nefsimizin esiri olmayacagiz, akli melekelerimizle hirslarimiza degil, birligimizi kurarak adimlarimiza devam edecegiz.”
Kaynak: İHA