Su Samurlarinin Balik Kavgasi Kameraya Yansidi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, nesli tükenmekte oldugu için koruma altinda bulunan su samurlarinin balik kavgasi kameraya yansidi.

Su Samurlarinin Balik Kavgasi Kameraya Yansidi
Birçok hayvana ev sahipligi yapan Ceyhan Nehri’nde, Dünya Doga ve Dogal Kaynaklari Koruma Birligi tarafindan nesli tükenmekte olan hayvan kategorisinde yer alan su samurlari da yasiyor. Su da birbirleri ile oynayan dalip tekrar yüzeye çikan su samurlarinin balik kavgasina tutustugu anlar kameraya yansidi. Samurlarindan birinin oldukça büyük bir balik yakaladi. Ayni noktada yasayan bir baska su samuru, baligi almaya çalisinca ortaya renkli görüntüler ortaya çikti. Iyi birer yüzücü olan su samurlarinin biri baligin kafasina digeri de kuyruguna dislerini geçirerek suyun içinde kiyasiya mücadele etti. Suya dalip çikan su samurlarinin mücadelesi yaklasik bir dakika sürdü. Ikisi de baligi birakmadan kiyiya çikan su samurlari, kavgaya burada da devam etti. Mücadeleyi kazanan su samuru, baligi yerken, digeri de eli bos sekilde bölgeden yüzerek ayrildi.

Bu anlara sahitlik eden vatandaslardan Turgut Akbas ise “Balik tuttular paylasamiyorlar. Mükemmel ötesi bir an. Kocaman masallah bir balik tutmuslar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA