Denizlerde Balik Bollugu, Hamsi 80 Liradan 40'A Düstü

Denizlerde yasanan palamut baligi bollugunun ardindan bu kez hamsi de denizlere akin etti. Geçtigimiz hafta kilosu 80 liradan satisa sunulan hamsi bu hafta kilosu 40 liradan tezgahlarda yerini aldi.

Denizlerde Balik Bollugu, Hamsi 80 Liradan 40'A Düstü
Denizlerde uzun süredir devam eden palamut bollugunun yanina hamsi de eklendi. Havalarin sogumasiyla birlikte Istanbul’da hamsi baliginin kilosu 80 liradan 40 liraya düstü. Fiyatlarin düsmesiyle balikçi tezgahlarinin yolunu tutan vatandaslar, ucuzlayan hamsiye de ilgili gösterdi. Hamsi hem yagli hem de lezzetli olmasi ise palamut baligiyla birlikte vatandaslar tarafindan en çok tercih edilen balik türleri arasinda yer aldi.

“Dün palamut bollugu vardi, bugün de hamsi bollugu var”

Beylikdüzü’nde balikçilik yapan Kenan Balci, konu ile ilgili konusarak “Dün palamut bollugu vardi, bugün de hamsi bollugu var. Fiyati 80 liradan 40 liraya düstü. Halkimiza önerimiz, havalarin sogumaya baslamasiyla bol bol balik yesinler. Özellikle palamut ve hamsiyi öneriyorum. Tüm baliklarin mevsimi baslamistir. Yumurtasini dökmüs ve yagini etine vermeye baslamis. Eylül ayindan bu yana da devam ediyor. Tüm baliklar yaglandi ve lezzetlendi. Hangi balik türü ucuzsa o balik türünü tercih etsinler” dedi.

“Hamsinin fiyati ucuzladi”

Hamsi baligi satin alan Mervan Deli isimli vatandas ise “Hamsinin fiyati ucuzladi ve su anda tavuk etinden daha ucuz. Su anda zaten mevsimi. Biz de mevsimi geldiginde aliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA