Taksim'de Huzur Uygulamasi Açiklamasi Silahla Tehditten Aranan Süpheli Yakalandi

Istanbul Il Emniyet Müdürlügü tarafindan helikopter destekli gerçeklestirilen “Yeditepe Huzur” uygulamasi kapsaminda Taksim’de ‘silahla tehdit’ suçundan aranmasi olan bir süpheli yakalandi.

Taksim'de Huzur Uygulamasi Açiklamasi Silahla Tehditten Aranan Süpheli Yakalandi
Istanbul Il Emniyet Müdürlügü tarafindan bu yil 41’incisi gerçeklestirilen ‘Yeditepe Huzur Uygulamasi’ yapildi. Uygulama saat 19.00 sirlarinda, Beyoglu Taksim Meydani, Fatih Millet Caddesi ve Kadiköy basta olmak üzere belirlenen birçok noktada gerçeklestirildi.

Uygulamaya, Asayis Sube Müdürlügü, ilçe emniyet müdürlükleri, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme, Havacilik, Özel Harekat, Narkotik Suçlarla Mücadele subelerine bagli polisler ekipleri katildi.

Taksim Meydani’ndaki denetimde trafik ekipleri, sürücü ve araçlarin belgelerini inceledi. Asayis ekipleri de araçlari kontrol ederek, sürücü ve yolcularin üst aramasini gerçeklestirdi. Polis helikopterinin de destek verdigi uygulamada narkotik köpegi araçlari didik aradi.

Silahla tehditten aranmasi oldugu ortaya çikti

Taksim’de gerçeklestirilen uygulamada durdurulan 34 FMB 430 plakali otomobilin sürücüsü S.U.’ nun GBT sorgusu yapildiginda ‘silahla tehdit’ suçundan dolayi aranmasi oldugu ortaya çikti. Öte yandan S.U.’nun ehliyetine de bir süre önce alkollü araç kullanmaktan dolayi el konuldugu belirlendi. Polis ekipleri tarafindan gözaltina alinan S.U.’nun otomobili polis ekipleri tarafindan didik didik arandi. Otomobil otoparka çekilmek üzere polis ekipleri tarafindan baglandi.

Uygulamanin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA