Beytüssebap'ta Kis Öncesi Meyveler Kurutulup, Salçalar Yapildi

Sirnak’in kisi sert geçen Beytüssebap ilçesinde vatandaslar, ilkbahar aylarindan sonbahar aylarina kadar kislik gidalari hazirlayip stokluyor.

Beytüssebap'ta Kis Öncesi Meyveler Kurutulup, Salçalar Yapildi
Kis mevsiminin yaklasik 5 ay sürdügü Beytüssebap ilçesinde vatandaslar, kislik yiyecek hazirligina ilkbaharda basliyor. Ilkbaharda dagdaki sifali bitkileri toplayip bidonlarda saklayan vatandaslar, sonbahar aylarinda ise erik, elma, üzüm, kekik, bittim, domates salçasi, ayvalari damlarda kurutuyor. Her seyi dogal üreten yöre halki, ürettikleri ürünlerin ayni zamanda satisini da yapiyor. Ilçeye bagli köylerde damlarda meyveler kurutulduktan sonra kisin sofralarda yerini almasi için serin yerlerde muhafaza ediliyor.

Bal saticisi Metin Ataman, organik balin yani sira propolis, kekik, kurutulmus elma, armut, üzüm, ayva, kekik, nane, domates salçasi, pekmez, dogal karisimlar, kurutulmus patlican ve daha birçok dogal meyve ve sebzenin satisini yaptigini belirtti.

Yurdun dört bir yanina satis yapan Ataman, ilçenin sifali pancarinin da oldugunu söyledi.

Ataman, "Ilçemizde her sey organik, fabrika ve zararli duman olmadigi için burada yillardan beri organik ürünler üretiliyor. Balimiz organik, onun yani sira birçok meyve ve sebzeyi kurutup muhafaza ediyoruz. Üreticilerimiz hazirliyor, biz de burada satiyoruz. Dogal karisimlar ve birçok hastaliga iyi gelen daglarda yetisen hengedan otu var. Kuru üzüm, pekmez, elma, armut ve daha birçok seyi aliyoruz ve satiyoruz. Birçok aile geçimini bununla sagliyor’’ dedi.

Kaynak: İHA