Akçaabat Sahili Göz Kamastiracak

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Akçaabat ilçesinde yapimi planlanan ‘Sahil Düzenlemesi ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceledi.

Akçaabat Sahili Göz Kamastiracak
Faaliyete geçen Yalincak Plaji’nin ardindan Ganita-Faroz Projesi’nde adim adim sona yaklasilirken, Baskan Zorluoglu simdi de Akçaabat’tan Yomra’ya kesintisiz sahil seridi olusturmak için kollari sivadi. Yaylacik Mahallesi’nden baslayip Yildizli Mahallesi’ne kadar devam edecek olan ‘Sahil Düzenlemesi ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceleyen Baskan Zorluoglu’na Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, TISKI Genel Müdürü Ali Tekatas, Büyüksehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Baskan Vekili Erhan Nadir, Meclis üyeleri, ilgili daire baskanlari ve Baskan danismanlari eslik etti.

Incelemelerinin ardinda açiklamalarda bulunan Baskan Zorluoglu, “Akçaabat’tan Yomra’ya kadar kesintisiz bir sahil seridi olusturmayi hedefliyoruz. Bu kapsamda ilk kazmayi Yalincak Mahallemizde vurmustuk. Yapimi tamamlandiktan sonra bu yaz gördük ki Trabzon’un gerçek manada sahile ihtiyaci var. Yomra ilçemizde de bazi incelemelerde bulunduk. Orasi ile ilgili planlarimizi hazirladik. Simdi ise Akçaabat Belediyemizle birlikte yeni bir sahil düzenlemesi planliyoruz. Zemin etütleri tamamlandi. Proje hayata geçirildiginde; plajlari, yeme-içme, dinlenme mekânlari, açik-kapali spor alanlari, yürüyüs ve bisiklet yollari, kapali yüzme havuzu, çocuklar ve gençler için eglence mekânlari, aydinlatmasi ve çevre düzenlemesiyle Akçaabat sahili göz kamastiracak. Bunun yaninda alandaki plajlara veya etkinlik sahalarina vatandaslarimizin ulasabilmelerini saglamak ve yapilacak olan ticari isletmelerin ihtiyaçlarini karsilayabilmeleri için proje kapsaminda hafif tasit yolu bulunmaktadir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA