Kamerun Ortaögretim Bakani Lyonga Ve Heyeti Anadolu Üniversitesi'nde

Istanbul’da düzenlenen Egitim Zirvesi dolayisiyla ülkemizde bulunan Kamerun Ortaögretim Bakani Pauline Nalova Lyonga ve beraberindeki heyet, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti.

Kamerun Ortaögretim Bakani Lyonga Ve Heyeti Anadolu Üniversitesi'nde
Ziyarette ilk olarak Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Betül Demirci ve Prof. Dr. Ali Resül Usul ile bir araya gelen Kamerun heyeti Anadolu Üniversitesinin açik ve uzaktan egitim alaninda yürüttügü çalismalar ve bu alandaki uluslararasi faaliyetleri ve girisimleri hakkinda bilgi aldi. Heyetle bir araya gelen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Bakan Pauline Nalova Lyonga’a yürütülen çalismalar hakkinda bilgi vererek Anadolu Üniversitesine gösterdigi ilgi ve nazik ziyaretleri için tesekkür etti.

Kamerun heyeti, daha sonra Açikögretim Sistemi Ögrenme Teknolojileri ve Ar-Ge Birimi, Kurumsal Iletisim Koordinatörlügü Video Yapim ve Yayin Birimi Stüdyosu’nu ve Test Arastirma Merkezi’ni ziyaret ederek açik ve uzaktan ögretim çalismalari hakkinda yetkililerden bilgi alarak yerinde incelemelerde bulundu. Açikögretim Fakültesini de ziyaret eden heyet son olarak Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ibrahim Kaya’dan Açikögretim Sisteminin güncel çalisma ve projeleri hakkinda bilgi aldi.

Ziyarete iliskin bir degerlendirmede bulunan Bakan Pauline Nalova Lyonga, “Anadolu Üniversitesi açik ve uzaktan egitim alaninda dünyanin en köklü egitim kurumlarindan biri. Bugün Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal ve hocalarimiz ile çok verimli görüsmeler gerçeklestirdik. Rektör Erdal ve Anadolu Üniversitesine ev sahipligi için tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA