7 Yasinda Yamaç Parasütü Ile Uçus Heyecani Yasadi

Türk Hava Kurumu Artvin Subesinin en küçük sporcusu 7 yasindaki Derin Çelik, pilot esliginde 450 metreden yamaç parasütü ile uçus heyecani yasadi.

7 Yasinda Yamaç Parasütü Ile Uçus Heyecani Yasadi
Artvin’de yasayan Derin Çelik (7), Türk Hava Kurumu’nun Artvin Subesinin en küçük sporcusu. Daha önce babasiyla birlikte Off-road yarislarina katilan Derin, son olarak yamaç parasütü heyecani yasadi. Artvin’de yamaç parasütü rotalarinin belirlenmesi için çalisma yapan Muhammet Ali Buçan ve Bayram Yücel, ilçede yaptigi denemelerin ardindan rotalarini Rize’nin Ardasen ilçende çevirdiler. Kendilerine eslik eden Derin Çelik ve ailesi

Rize’nin Ardesen ilçesi Isikli mevkiinde bulunan Afyon Baba Tepesinde uygun sartlarin olustugunu belirleyen sporcular buradan atlamaya karar verdi. Kendilerine eslik eden Derin Çelik ve ailesi, Derin’in israrlari sonucu yamaç parasütüyle havalanmasina izin verdi. Hazirliklarin ardindan pilot Bayram Yücel esliginde, 450 metreden yamaç parasütüyle havalanan 7 yasindaki Derin Çelik ve Pilotu Bayram Yücel, 2 bin 200 metre kus uçusu mesafeyi ilerleyerek deniz seviyesine inis yaptilar. O anlari kayit eden Derin’in mutlulugu büyük ilgi gördü. Derin’in bu denemesi ayni zamanda Türk Hava Kurumunun en genç sporcusunun, parasütle havalanmasi olarak kayitlara girdi.
Kaynak: İHA