Semdinli'de 7 Bin Bag Ot Ve 13 Ton Saman Kül Oldu

Hakkari’nin Semdinli ilçesinde çikan yanginda 7 bin bag ot ve 13 ton saman kül olurken 50 ton saman da kullanilmaz hale geldi.

Semdinli'de 7 Bin Bag Ot Ve 13 Ton Saman Kül Oldu
Edinilen bilgiye göre yangin, ilçenin Altinsu köyüme bagli Dereboyu mezrasinda meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan Avdi Tekin ile amcasi Sefik Tekin’in, hayvanlari için aldiklari 7 bin bag ot ile 13 ton saman, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayi çikan yanginda yanarak kül oldu. Olayin duyulmasinin ardindan bölgeye sevk edilen Semdinli Belediyesine bagli itfaiye ekipleri ve vatandaslarin yardimiyla yangin kontrol altina alindi. Can kaybinin olmadigi olayda büyük maddi hasar meydana geldi.

Gazetecilik meslegini birakarak çiftçilige basladigini belirten Avdi Tekin, "Olayin duyulmasiyla hemen yangin yerine geldik. Geldigimizde 3 ayri yerde alevler yükseliyordu. Alevler ahirimiza siçramadan koyunlarimizi kurtardik. Itfaiye ekipleri ve vatandaslarimizin çabalariyla yangini kontrol altina aldik. Ancak yangin kontrol altina alinana kadar bana ait 4 bin bag ot ile 7 ton saman yangindan kül oldu. 50 ton saman ise dumandan zarar görmesi nedeniyle kullanilmaz hale gesmis durumdadir. Amcam Sefik Tekin’e ait ise 3 bin ot bag ile 6 ton saman yangindan kül oldu. Yanginin kundaklanma oldugundan süphelensiyoruz." dedi.

Öte yandan jandarma olayla ilgili sorusturma baslatti.
Kaynak: İHA