Kirsehir Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Derneginde, dernek baskanligina aday olan Yunus Erdogdu ve çalisma ekibi dernek üyeliginden ihraç edilmisti. Yasanan gelisme sonrasinda Kirsehir Valiliginin devreye girmesiyle ihraç edilenler yeniden üyelige alindi.
28.20.2022 Tarihli alinan karar geregi dernek üyeliklerinden ihraç edilen Aynur Karaca, Cafer Çelik, Idris Gevrek, Yunus Erdogdu, Bayram Donat, Bekir Tan, Havva Tan, Mustafa Gevrek adli sehit yakinlari, Kirsehir Valiligi Sivil Toplum Halkla Iliskiler Müdürlügü araciliginda yapilan mutabakatla yeniden dernek üyeligine alindi. Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegine gelen tebligatla üyelikten çikarildigini ögrenen Yunus Erdogdu ve yedi sehit yakinin mutabakatla yeniden üye olmasi üzerine basin açiklamasi yapan Baskan Adayi Yunus Erdogdu; "Ulusal ve yerel medyanin ihraç edilmemiz haberine karsi gösterdigi duyarliliga tesekkür ederiz. Dernek yönetimiyle mutabakat saglandi. Sehit ailelerimiz ve kamuoyu yasanan durumdan ötürü ciddi sekilde rahatsizlik yasadi. Sehit ailelerimizin haklari olan dernek üyelikleri, dernek yönetimince alinan 04. 11.2022 tarih ve 13 sayili karar geregince yeniden saglanmistir" dedi.
Sehit Aileleri Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi ise ihraç gerekçesi olarak dernek tüzügünün 1, 2, 4 ve 5. maddelerini gerekçe göstermisti.