Pakistan Basbakani Serif Açiklamasi 'Bu Komplonun Bir Parçasi Oldugum Kanitlanirsa Istifa Edecegim'

Pakistan Basbakani Sahbaz Serif, Imran Khan’a düzenlenen suikast girisiminde bir parmagi olmadigini söyleyerek, "Bu komplonun bir parçasi oldugum kanitlanirsa istifa edecegim" dedi.

Pakistan Basbakani Serif Açiklamasi 'Bu Komplonun Bir Parçasi Oldugum Kanitlanirsa Istifa Edecegim'


Eski Pakistan Basbakani Imran Khan, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy olusturarak 28 Ekim’de baskent Islabamad’a dogru hareket etmisti. Konvoya, Punjab eyaletinin Wazirabad kentinde yakinlarinda kimligi henüz belirlenemeyen bir saldirgan tarafindan dün ates açilmis ve Khan bacagindan yaralanmisti. Khan’in saldiriyi Basbakan Sahbaz Serif, Içisleri Bakani Rana Sanaullah ve Servisler Arasi Istihbarat (ISI) Baskan Yardimcisi Tümgeneral Faisal Nasir’in düzenledigini söylemesinin ardindan Pakistan Basbakani Sahbaz Serif’ten açiklama geldi. Serif, Imran Khan’a düzenlenen suikast girisiminde bir parmagi olmadigini söyleyerek, "Imran Khan beni, Içisleri Bakani’ni ve askeri bir yetkiliyi suçladi. Bu komplonun bir parçasi oldugum kanitlanirsa istifa edecegim. Eger Imran Khan saldirinin arkasinda benim olduguma dair kanit gösterirse bu koltukta oturmaya devam etme hakkim yok" ifadelerini kullandi.

Khan’a suikast girisimi

Eski Pakistan Basbakani Khan, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy olusturarak 28 Ekim’de baskent Islabamad’a dogru hareket etmisti. Konvoya, Punjab eyaletinin Wazirabad kentinde yakinlarinda kimligi henüz belirlenemeyen bir saldirgan tarafindan ates açilmis ve Khan bacagindan yaralanmisti. En az bir kisinin hayatini kaybettigi ve bir çok kisinin yaralandigi olayda saldirgan suçunu itiraf etmis "Sadece Imran Khan’i öldürmek istedim, baskasini degil" demisti.
Kaynak: İHA