Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'ABD, Iran'a Karsi B Planini Uyguluyor'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’nin Iran’da Islam Cumhuriyetini degistirmeye çalistigini belirterek, “ABD Iran’a karsi B planini uyguluyor. Son 40 gündür gördüklerimiz ise B planinin yürütüldügünü gösteriyor” dedi.

Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan Açiklamasi 'ABD, Iran'a Karsi B Planini Uyguluyor'


Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, baskent Tahran’da düzenlenen Birlesmis Milletler Tüzügünü Savunma Dostlari Grubu toplantisinin ardindan gazetecilere konustu.

ABD’nin Iran ile nükleer müzakerelerde samimi olmadigini belirten Bakan Abdullahiyan, “Bizim açimizdan ABD’nin Irak ve Afganistan’da neler yaptigi çok açik. Bir çok kez müzakerelerde ABD tarafina politikalarinin samimi ve dürüst olmadigini ve çikarlari için gizli hedefleri oldugunu kendilerine söyledik. Bölge milletlerini düsünmüyorlar” ifadelerini kullandi. Abdullahiyan, ABD’nin Iran’da Islam Cumhuriyetini degistirmeye çalistigini belirterek, “ABD Iran’a karsi B planini uyguluyor. Son 40 gündür gördüklerimiz ise B planinin yürütüldügünü gösteriyor. Beyaz Saray 43 yildir Iran’da Islam Cumhuriyetinin degismesi için çalisiyor. Bu onlarin bugüne kadar istedikleri bir arzu. Ancak Iran milletinin ve Dini Liderin basireti sayesinde basarili olamadilar” dedi.

Kaynak: İHA