Gediz'de Köylüler Yagmur Duasina Çikti

Kütahya’nin Gediz ilçesine bagli Üzümlü Köyünde havalarin kurak ve yagmursuz geçmesi nedeniyle, yagmur duasi yapildi.

Gediz'de Köylüler Yagmur Duasina Çikti
Yagmursuz ve kurak geçen sonbaharda Üzümlü Köyünde Cuma namazi sonrasi yagmur duasina çikildi. Köylülerin ve muhtarligin katkilariyla yaptirilan hayir yemegi yagmur duasina katilanlara ikram edildi.

Yagmur duasi programina Gediz Kaymakami Hakan Alkan, Ilçe Müftü Vekili Osman Avci, Gediz Ilçe Emniyet Müdürü Halil Konca, Ilçe Jandarma Komutan vekili Tegmen Oguz Ardiç, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur, Daire amirleri, Ak Parti Gediz Ilçe Baskani Mehmet Erkan, MHP Ilçe Baskani Necdet Akel ve vatandaslar katildi.

Cuma namazinin kilinmasinin ardindan Ilçe Müftüsü Vekili Osman Avci, ADRB Vaizi Feyzullah Satilmis ve Üzümlü Köyü Camii Imam Hatibi Ismail Gökçe tarafindan köy meydaninda toplanan kalabalik ile beraber yagmur duasi edildi.

Sonbahar mevsiminin çok kurak geçtigini ve bölgede uzun süredir yagmur yagmadigini söyleyen köy muhtari Hasan Coskun "Gerçeklestirdigimiz yagmur duasina köy halki maddi katkida bulunarak köyümüze gelenlere ve köylülerimize yemek ikram ettik. Cuma namazi sonrasi Kaymakamimizin da katilimiyla köylülerimizle beraber dua ettik. Yagmur duasina katkida bulunan ve emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Allah dualarimizi kabul etsin insallah" dedi.

Kaynak: İHA