Denizlili Üreticilere 90 Bin Kilogram Tohum Dagitimi Yapildi

Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Büyüksehir Belediyesi tarafindan ortaklasa yürütülen “Macar Figi” projesi çerçevesinde, üreticilere 90 bin kilogram tohum dagitimi yapildi.

Denizlili Üreticilere 90 Bin Kilogram Tohum Dagitimi Yapildi


Dünyada oldugu gibi ülkemizde de hayvancilik için kaliteli kaba yem büyük önem arz ediyor. Hayvancilik yapan isletmelerin giderlerinin büyük bir kismini yem giderleri olusturuyor. Sadece kesif yemle hayvan beslemek hayvanin sagligi için uygun olmadigi gibi et ve sütün maliyetini artirmakta oldugu da biliniyor. Kaliteli kaba yemin en ucuz karsilanabilecegi alanlar ise çayir ve meralar ve buna ilave olarak da yem bitkisi ekilisleri yer aliyor. Denizli’de yem bitkileri ekilislerini artirmak için Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Büyüksehir Belediyesi tarafindan ortaklasa yürütülen “Macar Figi” projesinde tohumluk temini için yüzde 75‘i Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan karsilanacak olup, geriye kalan yüzde 25‘i ise projeden faydalanacak olan üreticilerden nakdi katki olarak karsilanacagi belirtildi.

Proje çerçevesinde 14 ilçeye yüzde 25’ i bedelli olmak üzere 90 bin kilogram tohum dagitimi yapildi. Uygulanan projeyle Denizli’ye bagli 14 ilçede (Acipayam, Baklan, Bekilli, Beyagaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Serinhisar, Kale ve Tavas) 684 çiftçiye 9 bin dekar alanda üretimi yapilacak olan Macar figi ile 15 bin 750 ton kaba yem üretimi gerçeklestirilecek.

Denizli Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan konuyla ilgili yapilan açiklamada su sözlere yer verildi: “Ülkemizde kuraklik ve sulamada yasanan sikintilar nedeniyle ilimiz çiftçilerince Macar fig tohumuna yogun bir talep olmus, bu nedenle 2021 yilinda 75 bin 500 kilogram, 2022 yilinda 90 bin kilogram dagitimi yapilmis ve 2023 yili için de ayni projenin uygulanmasi planlanmaktadir.”
Kaynak: İHA