'Vefa' Ekibi Kimsesizlerin Umudu Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen “Vefa” projesi çerçevesinde Van’in Ercis ilçesinde görev yapan ekipler, yardima muhtaç kisilerin umudu oldu.

'Vefa' Ekibi Kimsesizlerin Umudu Oldu
Genel müdürlügün 2022 yilinda baslattigi proje çerçevesinde Türkiye genelindeki il ve ilçelerde Vefa ekipleri olusturuldu. Ekipler, 65 yas üstü ve engelli vatandaslar ile öksüz ve yetimlerin bulundugu haneleri ziyaret ederek, ev temizlikleri ile hanedeki bireylerin kisisel bakim ve temizliklerini yapiyor. Proje çerçevesinde Van’in Ercis ilçesinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan 5 ekip ve 30 personel görevlendirildi. Ekipler, sabah erken saatlerden itibaren haneleri ziyaret ederek temizliklerini yapmaya basladi.

Yaklasik bir ay içinde 350 haneye ve 538 kisiye ulasan ekiplerin hane ziyaretleri devam ediyor.

Vefa ekibi; yasli, kimsesiz, öksüz, yetim ve engeli vatandaslara hizmet verdiklerini belirterek, “Bunu yaparken çok keyifle yapiyoruz. Vicdani bir sekilde görev yapiyoruz. Simdi ev temizligini yaptik ve amcamiza teslim ettik. 15 gün sonra tekrar ihtiyaçlarini karsilamak için amcamizi ziyaret edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA