Vali Tutulmaz, 'Yeni OSB Ve Sanayi Alanlarina Ihtiyaç Var'

ZONGULDAK – Vali Mustafa Tutulmaz” Alapli’nin yeni ikinci Organize Sanayi Bölgesinin çalismalarina simdiden baslanmalidir” dedi.

Vali Tutulmaz, 'Yeni OSB Ve Sanayi Alanlarina Ihtiyaç Var'
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Alapli ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Tutulmaz Alapli ticaret Odasini ziyaret etti. Burada OSB’lerin önemine vurgu yapa Vali Mustafa Tutulmaz,” Organize Sanayi Bölgelerinin bir takim önemli avantajlari var. Bir OSB’nin kurulma asamasina gelmesi 2-3 yil sürüyor. O nedenle simdiden yeri ayarlamak gerekiyor. En büyük sorunumuz il ve ilçemizde 100 dönümlük araziler bulamiyoruz. O nedenle gecikmeler oluyor. Alapli 2.ci OSB olmus olsa hemen dolar, bundan en ufak kuskumuz yok. Bölgemizde yatirimci ve sanayici mevcut dolayisiyla yetismis insan gücümüzde var. Bunlar bölgemizin avantajlari. Alapli OSB’de sona gelindi” ifadelerini kullandi.

‘Bölge yakin mesafeli ile tanitim yapiliyor’ Dogu Karadeniz’e karsi yakin Karadeniz sloganiyla turizmde ataga geçildigini de kaydeden Vali Tutulmaz, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Turizm konusunda biz Yakin Karadeniz slogan unu kullaniyoruz. Turizm sadece devlet eliyle degil kamu ve özel sektör yoluyla da olur. Devlet olarak turizm bir is kolu degil. Devlet alt yapiyi yapar, yatirimi özel sektör ve girisimcilere düsüyor. Dogu Karadeniz’in tüm özellikleri burada mevcut ancak dogur Karadeniz direkt yakindan ötürü tercih ediyorlar. Biz Karadeniz’e gitmeniz için uzaga gitmemize gerek yok diyoruz. Burada yakin Karadeniz var diyoruz. Önemli girisimlerimiz oldu. Maden ocagini turizme kazandirdik.”

Yapilan konusmalarin ardindan Vali Tutulmaz’a Ocak tarafindan ilçeye has yöresel ürünler hediye edildi.
Kaynak: İHA