Tozunun Kilosu Bin 500 Liraya Alici Buluyor, Gerede'de Ekimine Baslandi

Bolu’nun Gerede ilçesinde Gerede Orman Isletme Müdürlügü tarafindan ‘Salep’ bahçesi olusturuldu. Bir dönüm alana dikilecek olan 20 bin 280 adet salep fidani yöre halkina istihdam saglayarak gelir kapisi olacak.

Tozunun Kilosu Bin 500 Liraya Alici Buluyor, Gerede'de Ekimine Baslandi
Gerede Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Gerede ilçesinde belirlenen bir dönüm alana 20 bin 280 adet salep dikilecek. Tibbi aromatik bitki agaçlandirma sahasi olarak nitelendirilen alana dikilecek olan 20 bin 280 fidan civar köylerdeki kadinlar tarafindan toprakla bulusturulacak. Kadinlara yeni gelir kapisi olacak olan bu proje hakkinda Gerede Orman Isletme Müdürü Vasfi Cem Bulut, “Dikim çalismalarinda civar köylerde bulunan vatandaslarin çalisacak bu sayede vatandaslarimiza maddi bir gelir saglanacak. Ayni zamanda da arazideki yapilan yatirimlari görüp sahiplenmelerini amaçliyoruz” dedi.

Öte yandan Isletme Müdürü Cem Bulut, bu çalismalarin ilerleyen yillarda ülke ekonomisine katki saglayacagini, yapilacak bakim çalismalarinin da yöre halki için gelir kaynagi olacagini vurguladi. Olusturulan Tibbi Aromatik Bitki (Salep) Bahçesi ile orman bitisiginde yasayan vatandaslarin, odun disi orman ürünlerinden hem gida ihtiyacina katki saglamasi hem de ekonomik gelir elde etmeleri hedefleniyor.
Kaynak: İHA