Sakarya'daki Cinsel Taciz Dehsetini Acili Anne Gözyaslariyla Anlatti

Sakarya’da minibüste cinsel taciz tesebbüsünde bulunulan ve darp edilen 21 yasindaki kizin annesi yasanan dehseti gözyaslariyla anlatti. Acili anne, “Benim kizimin ölüsü gelebilirdi. Ben su anda psikolojik destek alacagim, alsam ne olur? Bu beynimdeki iki saatlik olay hayatimdan ömrümü götürdü, ölsem bundan iyiydi” dedi.

Sakarya'daki Cinsel Taciz Dehsetini Acili Anne Gözyaslariyla Anlatti
Üniversite okudugu Istanbul’dan Sakarya’ya ailesinin yanina gelen 21 yasindaki M.K., Erenler ilçesinde sehir içi yolcu tasima minibüsünde soför S.S.Y. tarafindan elleri arkadan baglanarak cinsel taciz tesebbüsüne ve darp olayina maruz kaldi. Yasanan olay sonrasinda gözaltina alinan süpheli tutuklanirken acili anne kizinin yasadigi igrenç olayi gözyaslariyla anlatti. Acili anne Sevgi K. kizinin telefonuna ulasamayinca arayisa geçtigini ve arayis içindeyken düsüp yaralandigini aktardi. Acili anne, kizinin psikolojisinin bozuldugunu aktardi.

“Minibüs soförü aracin kapilarini kapatmis, isiklari söndürmüs emellerine alet etmeye çalismis”

Kizinin yasadigi igrenç olayi gözyaslariyla anlatan acili anne Sevgi K., “Ben çocugumu o sabah Istanbul’a sapasaglam gönderdim. Ben çocugumu Allah’a emanet ettim. 3 yildan beri ben çocugumu okutabilmek için mücadele veriyorum. Topluma güzel evlat kazandirabilmek için, psikoloji bölümü okuyor benim kizim. Saat aksam 11 oldu telefonuna hala ulasamiyordum, anne yüregi basinda bir sey oldugunu hissettim. Daha sonrasinda babasina söyledim, gitti disariya bakti ama maalesef yok. Kalbimi en fazla sizlatan nokta su oldu; ben aramaya çiktim ve olay bölgesinden 5 dakika mesafede ayagim takildi düstüm, yüz üstü ve 5 dakika ileride benim kizimi, minibüs soförü aracin kapilarini kapatmis, isiklari söndürmüs emellerine alet etmeye çalismis ve benim kizim da mücadele etmis. Bu olayin oldugu yer insanlarin geçtigi yer. Benim kizimin elinde termosu vardi agir bir sey onu camlara vurmus, bagirmis ve çagirmis ama hiçbir insan tepki vermemis. Arabanin içerisinde benim çocugumun elini baglamis, agzinin üzerine basmis emellerini gerçeklestirebilmek için. O esnada kizim birak diye yalvarmis, ‘anneme götür, annem beni merak eder’ diye. O lafin üzerine benim çocuguma sürekli yumruklar atmis ve emellerini gerçeklestirmis” dedi.



“Benim kizimin ölüsü gelebilirdi”

Acili anne, “Çocugum psikoloji okudugu için onu terapi etmeye çalismis, ’Yapma’ demis, ’senin annen, bacin yok mu? Kuvvetin bana mi yetiyor’ demis. Bunu der demez daha çok dövmeye baslamis. Benim çocugumun ellerindeki kelepçeyi çözüyor ve diyor ki, ’Eger bunu anlatirsan ailene seni öldürürüm arkana bakamadan kaç git’ çocugum iniyor biraz yürüdükten sonra arakasina bakiyor ve plakayi aliyor. Benim kizimin ölüsü gelebilirdi. Ben suanda psikolojik destek alacagim, alsam ne olur? Bu beynimdeki iki saatlik olay hayatimdan ömrümü götürdü, ölsem bundan iyiydi. Bir evlat kolay yetistirilmiyor, susmayacagim. Bunu yapandan suç duyurusunda bulunacagim bu pislik suan içeride 20, 30, 50 yil acaba benim çektiklerimi geri getirebilirler mi? getiremezler” diye konustu.



“Darp edildigi minibüsten kaçarak ailesinin evine siginmis”

Sakarya kadin platformu sözcüsü Yasemin Eyüpoglu, “28 Kasim aksami Istanbul’daki bir üniversitede egitim gören M.K. isimli genç kiz Sakarya’da yasayan ailesinin evine geldikten sonra Erenler Ilçesinde ailesinin yasadigi eve gitmek için bindigi minibüs sürücüsü S.S.Y’nin cinsel amaçli saldirisina ugramistir. M.K. isimli genç kizin ellerini baglayip cep telefonunu elinden alan S.S.Y. kiza tecavüz etmek istemis genç kiz karsi koyunca feci sekilde darp edildigi minibüsten kaçarak ailesinin evine siginmis ve yasadiklarini anlatmasinin ardindan fenalasip hastaneye kaldirilmistir. Dün aksam saatlerinde Adapazari’nda kaçmak üzereyken polisler tarafindan yakalanan süpheli soförün 30 suç kaydi oldugu hirsizlik nedeniyle girdigi hapisten 8 gün önce çiktigi ortaya çikmistir” derken Sakarya Barosu Kadin Haklari Komisyonu üyesi avukat Birke Varol, “Dosyaya iliskin incelemelerimiz detayli sekilde baslayacaktir. Ilk asamada süphelinin tutuklandigi bilgisini aldik. Yarindan itibaren dosyaya kadin haklari merkezi olarak müdahil olacagiz ve Sakarya Barosu olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacagiz” seklinde konustu.



Ne olmustu?

Sakarya’da Pazartesi gecesi 00.30 siralarinda yasanan olayda, üniversite okudugu Istanbul’dan geldikten sonra aile evine gitmek isteyen 21 yasindaki M.K. isimli genç kiz, Adapazari Gar Meydani’ndan sehir içi yolcu tasimaciligi yapan minibüslere bindi. Genç kizin tek yolcu olarak bulundugu minibüste sürücü S.S.Y., araci Erenler ilçesi Yunus Emre Parki mevkiinde durdurarak kapilari kilitledi. Genç kizi plastik kelepçeyle minibüsün demirlerine baglayan saldirgan, genç kizin direnmesi üzerine darp etti. Sürücüye tepki vermesi neticesinde minibüsten kurtulan genç kizin ailesine duruma anlatmasi sonrasinda polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Harekete geçen polis ekipleri olaydan yaklasik 20 saat sonra Adapazari ilçesi Orta Garaj mevkiinde saklandigi adreste yakalanarak gözaltina alindi. Çok sayida suç kaydinin bulundugu cezaevinden yeni tahliye oldugu ögrenilen süpheli gerçeklestirdigi suçu itiraf ettigi ögrenildi. Adliyeye sevk edilen süpheli ‘nitelikli cinsel suçu tam olarak gerçeklesmemis saldiriya tesebbüs’, ‘cebir’, ‘tehdit’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA