Rusya Disisleri Sözcüsü Zaharova Açiklamasi 'ABD'nin, Firat'in Dogusunda Bulunmasi, Sam Rejiminin Kontrolünü Engelliyor'

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nin Suriye’deki çalismalarina iliskin yaptigi açiklamada, "ABD’nin, Firat’in dogusunda bulunmasi, Sam rejiminin kontrolünü engelliyor" dedi.

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye’deki son duruma dair önemli açiklamalarda bulundu. Bir gazetecinin Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinde baslattigi operasyonlar sirasinda Rusya’nin buradaki terör gruplarina baski yapip yapmadigini ve Rusya’nin bu operasyonlara nasil baktigi ile ilgili yönelttigi soruyu yanitlayan Zaharova, "Böyle adimlarin, söz konusu bölgede basit olmayan durumu kötülestirecegini ve genel olarak bölgedeki durumu olumsuz etkileyecegini düsünüyoruz. Ankara ile Sam arasinda koordinasyon kurulmasinin, sinir bölgesinde saglam güvenligi saglayacagi kanaatindeyiz. Ilgili kurumlar arasinda genis çapli gerilimin önlenmesi için temaslar sürdürülüyor" dedi.



"Bu topraklar, petrol ve zengin dogal kaynaklara sahip"

Firat’in dogusunda terör örgütü PKK - PYD’nin bölgeden çekilmesi ve Sam ile terör örgütü arasinda iletisim saglanmasi için yogun çaba sarf ettiklerini belirten Zaharova, "Firat’in dogusundaki topraklarin kontrolünün Suriye ordusunun kontrolüne geçmesi ve PKK-PYD ile Suriye yönetimi arasinda iletisim saglanmasi için çalisiyoruz. Ancak ABD’nin burada yasa disi olarak bulunmasi bu amaci engelliyor. ABD’liler, söz konusu topraklarin Sam’in kontrolüne geçmemesi yönünde siyaset izliyor. Bu topraklar, petrol ve zengin dogal kaynaklara sahip" seklinde konustu.

Kaynak: İHA