Pakistan'daki Intihar Saldirisinda Ölü Sayisi 4'E Yükseldi

Pakistan’in Quetta kentinde polis aracina yönelik gerçeklestirilen intihar saldirisinda hayatini kaybedenlerin sayisi 4’e yükseldi.

Pakistan’in Belucistan eyaletine bagli Quetta kentinin Baleli bölgesinde polislerin bulundugu araca düzenlenen intihar saldirisinin bilançosu artiyor. Yetkililerden yapilan açiklamada, saldirida yaralanan bir çocuk ve bir kadinin hayatini kaybettigi, can kaybi sayisinin 4’e yükseldigi bildirildi.

Saldiriyi ise Tehreek-i-Taliban Pakistan (TTP) üstlendi.

Polisler çocuk felci asilama kampanyasinda çalisanlari korumakla görevliydi

Quetta polisinden Ghulam Azfar Mahesar saldirinin ardindan yaptigi açiklamada, 1’i polis, 1’i çocuk olmak üzere 2 kisinin hayatini kaybettigini, 20’si polis 24 kisinin yaralandigini belirtmisti. Mahesar, hedef alinan aracin kentte çocuk felci asilama kampanyasinda çalisanlari korumak için görevlendirilen polisleri tasidigini ve aracin patlamanin etkisiyle sarampole yuvarlandigini kaydetmisti. Saldirida 20-25 kilogram civarinda patlayici kullanildigini aktaran Mahesar, olay yerinin yakininda bir intihar bombacisinin kalintilarina rastlandigi için olayin "intihar saldirisi" oldugunu belirtmisti.

Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) iki gün önce yaptigi açiklamada, haziran ayinda hükümetle yapilan ateskesin sona erdigini bildirerek, ülke genelinde "saldiri düzenleme" emri vermisti.
Kaynak: İHA