NEVÜ'den '29 Kasim Dünya Tibbi Sekreterler Günü' Etkinligi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Tibbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü tarafindan "29 Kasim Dünya Tibbi Sekreterler Günü" bünyesinde, “Saglik Kurumlarinin Gizli Kahramanlari: Tibbi Sekreterler” konulu panel düzenlendi.

NEVÜ'den '29 Kasim Dünya Tibbi Sekreterler Günü' Etkinligi


NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen panelin açilisina; NEVÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahlan Öztürk, SHMYO Müdürü Dr. Kamuran Özdil, Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Kevser Çagla Gurlas, Tibbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Soner Mete, etkinligi düzenleyen Ögr. Gör. Zeynep Soylu ve Ögr. Gör. Baris Kara, üniversitenin akademik ve idari personel ile SHMYO Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü ögrencileri katildi.

Etkinligin açilisinda konusan SHMYO Müdürü Dr. Kamuran Özdil, “Saglik sadece hastalik ve sakatligin olmayisi degil, bedensel, ruhsal ve sosyal bakimdan tam bir iyilik hali olarak tanimlanmakta ve taniminda oldugu gibi birey ve toplumlara saglik hizmetin sunumunda bütüncül yaklasim benimsenmektedir. Bu yaklasimin en büyük bilesenleri multidisipliner ekipten olusan saglik insan gücüdür. Saglik hizmetlerinde ekip çalismasi sürdürülebilirlik ve hizmetin kalitesi açisindan önemli olmakla birlikte son yillarda yasamis oldugumuz COVID 19 pandemisi bir kez daha sagligin ne denli vazgeçilmeyecek bir unsur oldugunu ve saglik çalisanlarinin önemini ortaya koymustur. Saglik kurumlarinda evrak, rapor, hasta islemleri, istatistik ve kodlama, yazisma ve arsiv hizmetlerini yürüten, tibbi bilgileri toplayip, tibbi dokümana dönüstürme bilgi ve becerisine sahip olan tibbi sekreterler bu ekibin önemli bir parçasidir. Ayrica Tibbi sekreterler hasta ve hasta yakinlariyla sürekli iletisim halinde olup hasta kabulünden taburculuk islemlerine kadar her adimda hizmet vermektedir. Tüm bu görevler tibbi sekreterlere hasta haklarinin ve mahremiyetin korunmasi, bilgi güvenliginin saglanmasi açisindan büyük sorumluluklar yüklemekte.

2022-2023 Egitim-Ögretim yili itibari ile Meslek Yüksekokulumuzda Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programi normal ögretimde 169 uzaktan ögretimde 499 olmak üzere toplam 668 ögrencimiz ögrenim görmektedir. Programda dört ögretim elemani ve meslek yüksekokulumuzun diger ögretim elemanlari ile egitim ögretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Ögrencilerimizi mesleki bilgi, beceri ve etik degerlerle donanmis bir sekilde yetistirmek en önemli amacimizdir. Bu amaç için tüm akademik ve idari personelimizle birlikte çaba sarf ediyoruz. Bu çaba etrafinda toplandigimiz önemli bir günde olmanin da ayrica heyecanini yasiyorum. Tüm tibbi sekreterlerimizin ve gelecegin tibbi sekreter adaylari ögrencilerimizin gününü kutluyorum” diye konustu.



“Saglik Kurumlarinin Gizli Kahramanlari: Tibbi Sekreterler” Konulu Panel

Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programi uzaktan ögretim ögrencileri ve diger katilimcilara açik bir sekilde üniversitenin kurumsal youtube üzerinden canli yayinlanan etkinlik bünyesinde, moderatörlügünü NEVÜ SMYO Tibbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Soner Mete’nin yaptigi “Saglik Kurumlarinin Gizli Kahramanlari: Tibbi Sekreterler” konulu panel düzenlendi.

Panelde Nevsehir Devlet hastanesi Idari ve Mali Isler Müdürü Hakan Gürbüz, Nevsehir Devlet Hastanesi Tibbi Sekreter Sibel Simsek ve Nevsehir Devlet Hastanesi Tibbi Sekreter Ümit Çoban’a, tibbi sekreter olarak çalismanin kolay ve zor yönleri, özlük haklari, is bulma olanaklari görev aldigi birimler, yükselme olanaklari, yabanci dil gerekliligi, okul egitimin disinda olmasi gereken temel bilgi ve beceriler, sertifika programlari, hastanelerde çalisma kosullarinda degerlendirilen kriterler gibi konular üzerine konustu.

Panel, ögrencilerden gelen sorularin cevaplanmasi ve panelist ile programi organize edenlere NEVÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahlan Öztürk tarafindan plaket ve tesekkür belgelerinin vermesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA