Mardin'de Duyarsiz Sürücü Siren Çalan Ambulansa Yol Vermedi

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde iddiaya göre acil vakaya müdahale etmek için yola çikan saglik ekibinin siren çalmasi ve uyarici anons yapmasina ragmen bir otomobil sürücüsü ambulansa yol vermedi. Diger sürücüler, yol vermeyen sürücüsünün duyarsiz hareketine tepki gösterdi.

Mardin'de Duyarsiz Sürücü Siren Çalan Ambulansa Yol Vermedi
Olay, aksam saat 17.15 sularinda meydana geldi. Iddiaya göre, 122 Acil Saglik ekibi Kiziltepe Yenikent Mahallesi’nde epilepsi nöbeti geçiren bir vakanin ihbari üzerine yola çikti. Mardin Caddesi’nde üzerinde ambulansla seyir halinde olan saglik ekipleri acil vakaya hizlica ulasmak için sirenleri de açarak yoluna devam etti. Ancak cadde üzerinde seyir halinde olan bir otomobil sürücüsü ambulansa yol vermedi. Diger sürücüler, yol vermeyen sürücüsünün duyarsiz hareketine tepki gösterdi.

Bunun üzerine ekipler ‘saga yanas, hastaya gidiyorum’ seklinde anons geçerek sürücüyü uyardi. Iddiaya göre sürücü sag serit açik olmasina ragmen sürücüye yol vermedi. Yaklasik 1 dakika yolun açilmasi için çabalayan ekipler gecikmeli de olsa vaka yerine ulasabildi.
Kaynak: İHA