Kusadasi'nda Zabita Ekipleri Yaz Sezonunda 1268 Sahte Parfüm Ele Geçirdi

Kusadasi Belediyesi Zabita Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan yaz sezonu boyunca yapilan denetimlerde 1268 sise sahte parfüm ele geçirildi. Insan sagligina da zararli olan sahte ürünleri satan kisilere ise toplam 61 bin 494 lira para cezasi kesildi.

Kusadasi'nda Zabita Ekipleri Yaz Sezonunda 1268 Sahte Parfüm Ele Geçirdi


Kent genelinde huzur ve güveni saglamak amaciyla çalismalarini kesintisiz sürdüren Kusadasi Belediyesi Zabita Müdürlügü, izinsiz seyyar saticilik yapanlara göz açtirmiyor. Bir yandan vatandaslarin duygularini istismar ederek dilencilik yapan kisilerle mücadele eden ekipler, diger yandan da Kusadasi’ni ziyarete gelen yerli ve yabanci turistlere yüksek fiyatlara satilmak istenen sahte ürünlere geçit vermiyor. Kusadasi Belediyesi Zabita Müdürlügü tarafindan yaz dönemi boyunca kentin turistik çarsilarinda yapilan denetimlerde 1268 sise sahte parfüm ele geçirildi. Dünyaca ünlü markalarin kopyasi olan parfümlere el koyan ekipler, izinsiz olarak satan kisilere de Kabahatlar Kanunu’nun 37’nci maddesi uyarinca toplam 61 bin 494 lira para cezasi uyguladi. Sahte parfümler, cilt kanserinden solunum yollarina kadar birçok hastaligin nedeni olabiliyor. Uzmanlar merdiven alti dükkânlarda üretilen bu tür ürünlerin kesinlikle satin alinmamasi yönünde vatandaslara uyarida bulunuyor.

Kusadasi Belediyesi Zabita Müdürü Nuri Can, konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, "Kentimizde yaz turizm sezonunun açilmasiyla birlikte izinsiz seyyar saticilik yaparak sahte ürün satan kisilerin sayisinda artis oluyor. Kusadasi Belediyesi Zabita Müdürlügü olarak kentimizi ziyarete gelen yerli ve yabanci turistlerin saglikli, huzurlu ve güvenli bir ortamda tatillerini geçirmeleri bizim için çok önemli. Fahis fiyatlara turistlere sahte ürün satmaya çalisan kisilere asla izin vermeyecegiz. Insan sagligina da zararli olan bu ürünleri satan kisilerle mücadelemiz sürecek" diye konustu.

Kaynak: İHA