Ihtiyaç Sahibi Ögrencilerin Kahvaltisi Seyhan Belediyesinden

Adana’nin merkez Seyhan ilçesinde devlet okullarinda ögrenim gören ihtiyaç sahibi ilkögretim ögrencilerinin kahvalti ögünü Seyhan Belediyesi tarafindan karsilaniyor.

Ihtiyaç Sahibi Ögrencilerin Kahvaltisi Seyhan Belediyesinden
Milli Egitim Bakanligi’na bagli devlet okullariyla yapilan görüsmelerin ardindan, okul idarelerinin belirledigi ihtiyaç sahibi ilkögretim ögrencilerinin kahvalti ögünü Seyhan Belediyesi tarafindan karsilanmaya baslandi.

Dün itibariyle alti okulda baslayan uygulama çerçevesinde okul idarelerinin bildirdigi ögrenci sayisi oraninda içerisinde ekmek, reçel, tereyagi, bal, findik ezmesi, zeytin, meyve, süt gibi kahvaltilik ürünler bulunan beslenme çantalari okul idarelerine teslim edilmeye baslandi. Egitim-ögretimin oldugu her gün ihtiyaç sahibi çocuklara kahvalti ikrami düzenli olarak yapilacak.

Ihtiyaç sahibi vatandaslar için gida mühendislerinin kontrolünde hijyenik kosullarda, saglikli yemeklerin pisirildigi Selman-i Pak Kültür Merkezi asevinde paketleme çalismalari yapan Mavi Ekiplere eslik eden Baskan Akif Kemal Akay, Seyhan Belediyesi’nin her gün, biri gezici olmak üzere 13 asevinde ihtiyaç sahibi yurttaslara ücretsiz yemek ikram ettigini animsatti.

Biri gezici 13 Bilgi Evi’ne devam eden ögrencilerin çay, kahve, atistirmaliklarinin yani sira ögle yemegini de karsiladiklarini dile getiren Baskan Akay, “Ekonomik sikintilarin yogun oldugu bu dönemlerde ihtiyaç sahibi insanlarimizin aç kalmasini önlemek için sosyal belediyecilik hizmetlerimizi yogunlastirdik. Asevlerimiz araciligiyla cenaze sahiplerine en sikintili günleri olan defin gününde yemek destegi veriyoruz. Havalarin sogumasiyla birlikte sabah çorbasi ikramina yeniden basliyoruz. Ihtiyaç Bankamiz araciligiyla hayirseverlerimizin bagislarini da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulastiriyoruz. Üniversitelerde ögrenim gören ögrencilerimize aksam yemegi ikram ederek destek oluyoruz. Hedefimiz Seyhan’da hiç kimsenin aç kalmamasi. Basta çocuklar olmak üzere hiç kimsenin yataga aç girmemesi için çalisiyoruz” dedi.

Ekonomik sorunlar nedeniyle okula aç gitmek zorunda kalan ilkögretim ögrencilerinin kahvalti ögününü karsilayarak sosyal belediyecilik hizmetlerinin çerçevesini genislettiklerini kaydeden Baskan Akay, “Çocuklarimiz, gençlerimiz bizim hem bugünümüz hem de yarinimiz. Onlar için ne yapsak az. Yaptigimiz sadece onlarin iyi bir egitim alip gelecege en iyi sekilde hazirlanmalari konusunda üzerimize düsen görevi yerine getirmek” diye konustu.

Kaynak: İHA