Filistin Al-Quds Açik Üniversitesiyle Is Birligi Anlasmasi Imzalandi

Türkiye’nin açik ve uzaktan ögrenme alanindaki öncü ve lider yüksekögretim kurumu olan Anadolu Üniversitesi, bir yandan Açikögretim Sisteminin kurulusunun 40. yilini çesitli etkinliklerle kutlarken diger yandan yaptigi yeni is birlikleriyle bu alandaki uluslararasi konumunu güçlendiriyor.

Filistin Al-Quds Açik Üniversitesiyle Is Birligi Anlasmasi Imzalandi
Bu çerçevede son olarak Filistin’de bulunan Al-Quds Açik Üniversitesi ile bir uluslararasi is birligi anlasmasi imzalandi. Anadolu Üniversitesi adina Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal, Al-Quds Açik Üniversitesi adina da Rektör Prof. Dr. Samir Najdi tarafindan imzalanan anlasmaya göre iki kurum personel ve ögrenci degisimleri; ortak arastirma faaliyetleri, akademik projeler ve dersler; seminer ve akademik toplantilara katilim; açik ve uzaktan ögrenmenin tanitim ve tesviki; basili akademik yayinlarin degisimi; soru bankasi gelistirme gibi konularda deneyim paylasimi ve teknik destek ile kisa süreli akademik programlar gibi konularda is birligine gidecek.

Al-Quds Açik Üniversitesi ile imzalanan isbirligi anlasmasi sayesinde Anadolu Üniversitesi açikögretim programlarina Filistin’den de ögrenci kabul edilmeye baslanabilecek. Anadolu Üniversitesi’nin uygulamaya koydugu Asya açilimi uyarinca bölgedeki baska ülkelerdeki üniversitelerle de benzer anlasmalar imzalanmaya devam edecek.

Al-Quds Açik Üniversitesi hakkinda

Al-Quds Açik Üniversitesi, idari, akademik ve mali açidan bagimsiz bir devlet üniversitesidir. Ilk olarak 1985 yilinda Ürdün’ün baskenti Amman’da baslayan Üniversitenin faaliyetleri 1991 yilinda Kudüs’te yeni bir genel merkez kurarak ve kademeli olarak büyük Filistin sehirlerinde subeler açarak sürdürülmüstür. Kayitli ögrenci sayisi 2018/2019 Akademik Yili’nin ilk döneminin sonunda 45 bine ulasan Al-Quds Açik Üniversitesi ilk mezunlarini 1997 yilinda vermistir. Üniversite, daha fazla sayida faydalaniciya, ögrenciye, kursiyere ve bilgi ve egitim arayanlara erismek için sadece Filistin’de degil, ayni zamanda tüm Arap dünyasinda açik ögrenme ve e-ögrenmeyi yaymaya çalismaktadir.
Kaynak: İHA