Esenyurt Belediyesi Ve Sanatçi Metin Sentürk'ten Anlamli Proje

Esenyurt Belediyesi ve sanatçi Metin Sentürk’ün çabalari ile ilçeye yeni bir park kazandirildi. Engelli çocuklarin egitim hayatinda yasadigi zorluklara dikkat çekmek amaciyla hayata geçirilen projede, okul öncesinde çocuklarin kaynastirilmasi amaçlandi. Metin Sentürk’ün öncülügünde kurulan parkin açilisina ise Esenyurt Belediye Baskani ve çok sayida vatandas katildi.

Esenyurt Belediyesi Ve Sanatçi Metin Sentürk'ten Anlamli Proje
Engelli çocuklarin okul hayatina basladiginda yasadigi problemlere dikkat çekmek amaci ile Esenyurt Belediyesi ve sanatçi Metin Sentürk’ün çabalari ile baslatilan park projesinde sona gelindi. Esenyurt Mehterçesme Mahallesi Spor Parki içerisinde kurulan etkinlik alaninda tüm çocuklarin bir arada oynamasi ve ilerleyen yillarda ise ayni okul siralarinda sorun yasamadan oturmasi amaçlandi. Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt’un ve çok sayida vatandasin katilimi ile gerçeklesen açilista renkli görüntüler ortaya çikti.

“Yasamin birlikte paylasilmasi gerektigini anlatmak istedik”

Proje hakkinda konusan Esenyurt Belediye Baskani Kemal Deniz Bozkurt, “Bu proje yasamin birlikte paylasilmasi gerektigini anlamak açisindan, farkindalik olusturmak açisindan çok önemli bir yatirim. Çocuklarimizin engellerine, kökenlerine, inançlarina bakilmaksizin bir arada yasamayi görmeleri, tatmalari lazim. Bizim ise bu durumun önünü açmamiz lazim. Metin Bey’de bu duygu ve düsüncelerle ‘Bir seyler yapmak istiyorum’ dedi.

Sonra bunu yapabilir miyiz diye düsündük ve Metin Bey’in önemli ölçüdeki katkilariyla proje hayata geçirildi. Üst yapiyi Metin Bey sagladi, üst yapiyi ise belediyemiz karsiladi. Onun adinin buraya verilmesi de çok güzel oldu çünkü ayni zamanda kendisi bir mücadele abidesi. Yasam karsisinda engel tanimamis, bu konuda da topluma ders vermis bir kisilik. Bu nedenle adinin buraya verilmesi çok önemli” dedi.



“Bu dünya tek tip insana göre olursa degil, her tip insana göre olursa güzel olur”

Çocuklarin birlikte oynamasini ve kaynasmasinin çok önemli olduguna vurgu yapan sanatçi Metin Sentürk, “Ben ismimin parka verildigini burada ögrendim. Ben sadece baskanimdan bize bir yer tahsis etmesini istedim. Bu dünya tek tip insana göre olursa degil, her tip insana göre olursa güzel olur. Bunu yapmak için her yere gücümüz yetmeye bilir ama bir yerden baslamaliyiz. Bu nedenle bizim engelli çocuklarimiz ile engelsiz çocuklarimizin okullarda bazi farkliliklarindan dolayi problem yasamasinin önüne geçmek istedik. ‘Nereden baslarsak daha kolay olur’ dedim, ‘okumadan önce neresi var’ dedim ve park fikri aklima geldi. Birlikte oynamayan çocuklar ayni siralarda da okur diye düsündüm” dedi.

Kaynak: İHA