Burhaniye'de 40 Yillik Tapu Hasreti Sona Erdi

Burhaniye Belediyesi, 40 yillik hasrete son verdi. Burhaniye Belediyesi, yaptigi imar uygulamasiyla bin 500 adet tapuyu hak sahiplerine dagitmaya basladi.

Burhaniye'de 40 Yillik Tapu Hasreti Sona Erdi
Burhaniye Belediyesi, Ören yolunda fakülte binasindan baslayarak, Ayakli mevkiine kadar olan alanda imar uygulamasini tamamladi. Ören ve Memis mahallelerini kapsayan ve yaklasik 450 hak sahibinden olusan ortalama 500 dönümlük alanda yapilan çalismalar sonucunda, yaklasik bin 500 tapu hak sahiplerine kazandirildi. Ilk tapular Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler tarafindan sahiplerine verildi.

Belediye meclis salonunda düzenlenen programla tapulari sahiplerine takdim eden Baskan Deveciler, törende yaptigi konusmada, bölgenin gelisimi için bu uygulamanin önemli oldugunu söyleyerek, “85 yilindan bu zamana kadar bölgede yapilan ilk imar planina imza attik. Burada yasayan vatandaslarimizin da beklentisi bu yöndeydi. Yaklasik 2 yildir bu planlar üzerinde çalisiyoruz ve nihayete ulastik. 40 yillik süre içinde bu imar uygulamasina ömrü yetmeyen abilerimiz, ablalarimiz, kardeslerimiz oldu. Keske onlarda bu mutlu günde yanimizda olsaydi, onlarda görseydi. Ama çocuklari ve torunlari görecek ve onlarin hatiralarini yasatacaklar.” dedi.

Baskan Deveciler konusmasinin devaminda “ Imar plani yapilan bölgemizde 132 bin civarinda konut alani çikacak. 52 bin 700 m2 yesil alana ayrildi, bu alanimizi Ayakli’nin yesil alaniyla birlikte bir yere toplayarak toplamda 64 bin m2 kent parki olusturduk. Bu yesil alanimiza körfezde bir ilk olacak sekilde içerisinde; dügün salonlari, hayvanat bahçesi, kay kay, basketbol, tenis ve hali sahalarin yer aldigi, at çiftligi ve yürüyüs yollarinin bulundugu bir yasam alani olusturacagiz. Ayrica Belediye hizmet alani içerisinde kalacak yerlere de cami, sosyal tesisler, üniversitenin yaninda kiz yurdu, gençlik merkezi, dügün salonu, yaslilar evi, kültür merkezi yapmayi planliyoruz.” seklinde konustu.

Baskan Deveciler, yaptigi açiklamalardan sonra ilk tapulari hak sahiplerine vererek, hepsine hayirli olmasini diledi. Baskan Deveciler son olarak, Bölgede yasayan tapu hak sahiplerinin Belediye Plan ve Proje Müdürlügüne gelerek tapularini alabileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA