Adilcevaz'da 'Anadolu Mektebi Yazar Okumalari' Yeniden Basladi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi öncülügünde ‘Anadolu Mektebi Yazar Okumalari’ programi yeniden baslatildi.

Adilcevaz'da 'Anadolu Mektebi Yazar Okumalari' Yeniden Basladi
Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Adilcevaz Subesi öncülügünde, Yürütme Kurulu Baskanligini 58 ve 59’uncu hükümetlerde Tarim ve Köy Isleri Bakanligi yapmis Prof. Dr. Sami Güçlü’nün yürüttügü Anadolu Mektebi Yazar Okumalari programi, Tugrul Bey Anadolu Lisesi ve Adilcevaz Anadolu Lisesinin gönüllü ögrencileri ile Adilcevaz’da yeniden baslatildi. Halk Egitim Merkezi Müdürlügünün konferans salonunda program hakkinda bilgilendirme sunumu yapilarak ardindan katilim saglayan ögrencilere kitap hediye edildi.

Burada konusan Adilcevaz Kaymakami Ismail Demir, “ikir sahibi olmaya, mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duydugumuz gün; gerçek zenginligin sirrini bulacagiz. Ruh dünyamizi zenginlestirmek, kendimizi ve ülkemizi gelistirmek adina Türkçenin, yazar okumalarinin, kültürümüzü korumanin ve entelektüel hazlari bizlere saglayacak. Egitim adina verilecek bütün hizmetlerin ve etkinliklerin destekçisi olacagim ve her daim bu hususlara gereken yardimi ve alâkayi gösterecegim. Böyle bir programi ilçemize kazandiran ve egitim alaninda yaptigi ve yapacagi faaliyetlerden ötürü Türkiye Dil ve Edebiyat Denegi Adilcevaz Sube Baskani Bugra Turan’a tesekkür ederim” diye konustu.

Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Adilcevaz Sube Baskani Bugra Turan ise Türkçeye sahip çikmanin herkes için yasal zorunluluk oldugunu belirterek, “Türkçemiz fakirlestirilmeden zenginlestirilmelidir. Dil bir milleti meydana getiren unsurlarin basinda gelir. Dil, fertler arasinda anlasmayi saglayan, milli birligin esasini ve özünü teskil eden bir araçtir. Toplumlar millet olmayi bir dile sahip olmakla elde eder ve milli varliklarini da kendi dilleriyle koruyabilirler. Yabanci dilin istilasindan koruyamayan milletler; ne milli bir kültür olusturabilir ne de olusmus milli kültürlerini muhafaza edebilirler. Annelerin, babalarin ve egitim sisteminin en büyük vazifesi çocuklarimiza çok zengin olan Türkçemizi ögretmektir. Dünyanin her yerinde oldugu gibi Türkiye’de de insanlar kelimelerle düsünmekte ve kelimelerle konusmaktadirlar. O bakimdan hem edebiyatimizi zenginlestirmek hem yazilan eserleri okumak, anlamak, hem de Türkiye’yi çagdas medeniyet seviyesine yükseltmek bizim kayitsiz ve sartsiz çok zengin bir Türkçeye sahip olmamizla mümkündür. Bu davalarin davasi olarak karsimiza çikar” dedi.

Programa Adilcevaz Kaymakami Ismail Demir, Türkiye Dil ve Edebiyat Dernegi Adilcevaz Sube Baskani Bugra Turan, Adilcevaz Belediye Baskan Vekili Zeynel Nacar, Adilcevaz Ilçe Milli Egitim Müdürü Yavuz Beskardes, okul müdürleri, rehber ögretmenler, edebiyat ögretmenleri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA