Yanginlarin Gönüllü Kahramanlari Itfaiye Ile Birlikte Tatbikat Yapti

Mugla’nin Marmaris ilçesinde geçtigimiz yaz çikan orman yanginlarindan sonra kurulan ve ilçenin sivil örgütlü en büyük arama kurtarma derneklerinden olan MAKE (Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Dernegi) üyeleri Marmaris ve Mugla itfaiyesi ile birlikte konut yanginlarinda mahsur kalanlari kurtarma tatbikati yapti.

Yanginlarin Gönüllü Kahramanlari Itfaiye Ile Birlikte Tatbikat Yapti


Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Dernegi üyeleri sadece dogal afetler degil konut yanginlarinda da yardimci olabilmek için bina içinde mahsur kalan yangin zedeleri kurtarma ve ilkyardim, sahada itfaiyeye destek olma hortum toplama, hortum serme ve su sikma tatbikati yapti. Egitimi Marmaris Itfaiyesi tarafindan verilen konunun tatbikati yine Marmaris Itfaiyesinin bahçesinde Mugla Itfaiyesi isbirligi ile gerçeklesti.

MAKE Dernegi Baskani Nafia Yilmaz tatbikatla ilgili olarak yaptigi konusmada, "Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme Dernegi üyeleri olarak Mugla Itfaiye Müdürlügü koordinesinde Marmaris Itfaiye Amirligi ekipleri ile bir egitim gerçeklestirdik. Egitimin amaci binalarin içinde mahsur kalmis canlilari zarar görmelerini engelleyerek en kisa sürede disari çikarmakti. Bize egitim veren itfaiye personeline ve katilim saglayan üyelerimize tesekkür ederim ‘’ diyerek bölgede korumaya ve kurtarilmaya muhtaç her canli her olay için hazir olduklarini belirtti.

Kaynak: İHA