Van'daki Deprem Konutlari Için Anahtar Teslimi

Iran’in Hoy kentinde önceki yil meydana gelen 5.9 büyüklügündeki depremin yikima neden oldugu Van’in Baskale ilçesindeki depremzedeler, Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan yaptirilan sicak yuvalarina bugün kavusuyor.

Van'daki Deprem Konutlari Için Anahtar Teslimi
Iran’da 23 Subat 2020’de yasanan sarsintidan etkilenen, 10 kisinin hayatini kaybettigi, 67 kisinin yaralandigi Özpinar Mahallesi’nde evleri hasar gören aileler için TOKI tarafindan 75 konut insa edildi. Halkin hayvancilikla geçimini sagladigi mahallede, depremzedeler için 16 ahirin insaat çalismalari da tamamlandi. Depremzedeler, afetlere dayanikli çelik konstrüksiyondan yapilarak oturuma hazir hale getirilen konutlara bugün yapilacak anahtar teslimiyle kavusacak.

“75 konutumuzun anahtarlarini teslim edecegiz”

IHA muhabirine konusan AFAD Il Müdürü Ali Ihsan Körpes, Baskale depreminde 10 vatandasin hayatini kaybettigini animsatti. Depremin meydana geldigi ilk dakikadan müdahale çalismalarinin basladigini ve o süreçte devletin tüm imkanlarinin seferber edildigini ifade eden Körpes, “Vatandaslara çadir kentler, sonra konteynerler teslim edildi. Su asamada da kalici konutlarini teslim ediyoruz. Kalici konutlarin insasi tamamlandi. Mevcut durumda 75 konutumuzun anahtarlarini teslim ederek vatandaslarimizin kullanimina sunacagiz” dedi.



“Konutlar depreme karsi dayanikli”

Bölgede yapilacak diger kalici konutlarin da ihalesinin yapildigini ve insaatlarina yakin zamanda baslanacagini dile getiren Körpes, “Bölgemiz deprem açisindan riskli bölgelerden bir tanesidir. Bu yüzden depreme dayanikli olmasi için çelik konstrüksiyon malzemeden üretilen konutlar seklinde oldu. Mevcut durumda yapilan konutlar depreme karsi dayaniklidir. Vatandaslarimiz bundan sonraki süreçte insallah ‘evlerimiz depremden zarar görecek’ diye endiseye kapilmayacak” diye konustu.

Kaynak: İHA