Ögretmenler Günü'nün Hafta Içi Kutlanacak Olmasi Çiçekçilere Yaradi

Ögretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasim’in yaklasmasiyla birlikte Eskisehir’deki çiçekçilerde hareketlilik baslarken, çiçekçi esnafi normale göre satislarinin 10 katina çiktigini kaydetti.

Ögretmenler Günü'nün Hafta Içi Kutlanacak Olmasi Çiçekçilere Yaradi
Her yil Ögretmenler Günü olarak kutlanan 24 Kasim’in yaklasmasi nedeniyle çiçekçilerde mesai yogunlugu artti. Ögretmen olan yakinlarina çiçek almak isteyen vatandaslar, ögrenciler ve ögrenci aileleri Ögretmenler Günü için çiçek siparislerini vermeye basladi.

24 Kasim’in bu yil hafta içi kutlanacak olmasi nedeniyle satislarin yüksek olmasini beklediklerini söyleyen çiçekçi Nurgül Çelik, özel günlerde çiçek fiyatlarinin artis gösterdigini belirtti.

Fiyat yüksekliginde, özel günlere yakin tarihlerde gerçeklestirilen çiçek mezatlarinda açik artirmayla alim yapilmasinin etkili oldugunu belirten Çelik, mecburi olarak bu farki satis fiyatlarina yansittiklarinin vurguladi.

“Satislarimiz normale göre neredeyse 10 katina çikiyor”

Ögretmenler Günü gibi özel günlerde satislarinin ciddi oranda yükseldigini kaydeden Nurgül Çelik, "Ögretmenler Günü’nde okullarin aile birligi bölümleri ögrenci aileleri ya da yakini ögretmen olanlar çiçek göndermek istiyor. Ögretmenler Günü hafta sonuna denk geldiginde neredeyse hiç is yapamamistik ancak bu yil hafta içine denk geliyor. Hafta içi oldugu zaman iyi is yapiyoruz. Satislarimiz normale göre neredeyse 10 katina çikiyor. Terarium ve mini bahçe kalici oldugu için daha çok tercih ediliyor. Ögretmenler Günü için özel tasarliyoruz. Fiyatlarda ise geçen seneye göre neredeyse 2 kat artis var. Özellikle özel gün oldugu için mezatlarda açik artirmayla satilan çiçeklerin fiyatlari da yüksek oluyor. Biz de bunu fiyatlara yansitmak durumunda kaliyoruz. 10 liradan 3 bin liraya kadar bütçelere hizmet veriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA